Svaka ženska garderoba krije nekoliko odjevnih aduta na koje se možete osloniti u svim mogućim prigodama, a kada je riječ o ženskom o ormaru za jesen i zimu, tu priču definitivno predvodi pletena haljina. Ona je univerzalna, svestrana i lako uklopljiva u svaki ženski stil i upravo zbog toga i ove jeseni u njoj prepoznajemo ogroman odjevni i stilistički potencijal. Svoju pažnju usmjerili smo na pletene haljine koje mogu biti dio chic poslovnih kombinacija, za svaki dan i cijele sezone.

Da u jesensko-zimskoj varijanti pletena haljina odnosi pobjedu čak i u odnosu na bezvremensku, malu crnu haljinu, dovoljno je za zaključiti tek jednim pogledom u razne web trgovine. Pleteni modeli čine sami temelj odjevnih kolekcija modnih brendova za hladnije dane i predstavljaju sofisticiran odabir za poslovni look. Ako na radnome mjestu imate određeni dress code, nećete pogriješiti ako se odlučite za elegantnu pletenu haljinu midi duljine koju ćete upariti sa salonkama ili visokim čizmama te dodatno upotpuniti kombinaciju blejzerom ili finim vunenim kaputom. A Ako je vaš poslovni dress code ležeran, pletena haljina savršeno će funkcionirati u kombinaciji s robusnim gležnjačama i dobrim kožnjakom.

U svakom slučaju, govorimo o odjevnom komadu s kojim ćemo se bez sumnje družiti sve do kraja zimske sezone, pa smo za vas malo istražili trgovine i donosimo naše favorite iz bogate i raznovrsne ponude pletenih haljina. Možda i vi pronađete svoj savršeni model za svaki dan!

Answear Lab, Answear, 429,90 kuna
Answear Lab, Answear, 399,90 kuna
Answear Lab, Answear, 279,90 kuna
H&M, 376 kuna
H&M, 300 kuna
H&M, 263 kune
Massimo Dutti, 949 kuna
Massimo Dutti, 949 kuna
Massimo Dutti, 1.199 kuna
COS, 746 kuna
COS, 746 kuna
COS, 746 kuna
COS, 746 kuna
Mango, 549,90 kuna
Mango, 449,90 kuna
Mango, 349,90 kuna
Mango, 349,90 kuna
Mango, 299,90 kuna
Mango, 199,90 kuna

Naslovna fotografija: @endresen.interior

Foto: Instagram, Mango, Answear, COS, Massimo Dutti, H&M