Otkako se prvi put saznalo da se priprema Legally Blonde 3, jedva se čekaju novosti i barem malo naznake o čemu će biti riječ. Reese Witherspoon, koja glumi ikoničnu Elle Woods, dala je više detalja

Omiljena filmska ikona okupana u ružičastu Elle Woods trebala je ugledati svjetlo dana još u svibnju ove godine, međutim, to se nije dogodilo i snimanje tek treba započeti. Upravo su najavili da se Plavuša s Harvarda uskoro vraća na velike ekrane, ali prema scenaristici Mindy Kaling, postoji vrlo dobar razlog za veliko kašnjenje snimanja – i ne, nije riječ o pandemiji.

Reese Witherspoon je izjavila da se i dalje nada da će se nastavak ipak dogoditi i da je nedavni uspjeh Top Gun: Maverick pomogao potaknuti ideje za njezin filmski tim. “Još uvijek se nadam da će se Legally Blonde 3 formirati na pravi način”, rekla je. “To je baš kao Top Gun – dugo su čekali da naprave još jednu verziju tog filma, a ja sam obožavala dio nostalgije koji su ugradili u njega. Definitivno nam je to dalo puno inspiracije o tome što bismo željeli učiniti s Elle Woods i pobrinuti se da imamo sve te iste temelje koji su bili važni ljudima tada.” Witherspoon je nastavila, “Osjećam da su ovi likovi moji prijatelji, pa ih čuvam. Nikada ne bih napravio nižu, osrednju verziju njihove priče.”

Plavusa s Harvarda

Elle Woods je prvi put uletjela u naše živote davne 2001. godine, odjevena u chic dvodijelnu ružičastu odjeću i razbijala brojne stereotipe, a postala je simbolom osnažene žene i preko 20 godina kasnije. Dokazujući da se ženstvenost, ženstvenost i ružičasta boja međusobno ne isključuju s inteligencijom, ambicijom i odlučnošću, uporna mlada studentica prava diplomirala je na Harvardu, napustila partnera koji je nije poštovao i uništila osobu koji ju je seksualno uznemiravao na radnom mjestu.

Još bolje, Elle je odbila dopustiti da je bilo kakva mjera seksizma odvrati od njezinih ciljeva – i dala je veliki značaj pružanju podrške i suosjećanja svojim kolegicama. Iako su obožavatelji možda obeshrabreni nedostatkom napretka jer drugi nastavak nije imao takav efekt, prema Mindy Kaling, koja je zadužena za scenarij, kaže da odvaja vrijeme za pisanje scenarija jer želi odati počast voljenoj komediji, i odgovoriti na pitanje: Tko je Elle Woods s 42 godine?

“Hoće li na kraju postati sve ono što je htjela? Kako se ta osobnost manifestira kod odrasle žene? Je li postala ciničnija? Njezina bistrina i njezina vedrina doista su funkcionirale kad je imala 22 godine, ali kako je život promijenio njezin pogled na stvari?” Sve su to stvari koje pokušavaju žonglirati i dobiti jednu priču koja funkcionira u današnjem trenutku, kada bilo što i naizgled neosjetljivo može “pokopati” filmski projekt.

Pojedinci kritiziraju što se iz nostalgije vraćaju ovakve uspješnice, osim spomenutog Top Guna, i mnoge druge franšize. Ljudi se nadaju da će neki omiljeni likovi jednostavno ostati u prošlosti jer su s razlogom funkcionirali tada, a danas bi ih pregazilo vrijeme. Iako imaju pravo za pojedine projekte, (poput Gilmoreica, pa i Prijatelja), ne vjerujemo da to vrijedi za Plavušu s Harvarda koja je i dalje britak i zabavan film, s bezvremenskim lekcijama. No naravno da je bolje da se nastavak nikada ne dogodi, nego forsira za malo zarade – zar ne? Nadamo se, ipak, kako će Elle Woodsa zasjati i dobiti život koji zaslužuje!

 

Foto: PR