Crowdfunding kampanja Plavog telefona koja je nedavno digla javnost na noge je završena, i to na naljepši mogući način.

Ovim povodom su iz Plavog telefona poručili: HVALA VAM, USPJELI SMO! Hvala svima od srca. Građanima, javnim osobama i tvrtkama na svakom obliku podrške koju ste nam pružili! Svi zajedno smo uspjeli, a prva Linija pomoći u Hrvatskoj nastavlja s radom. Plavi telefon ostaje linija prijateljstva na koju se svatko može osloniti.

Crowdfunding kampanja Plavog telefona trajala je u razdoblju od 6. do 31. svibnja 2020. i imala je za cilj prikupiti 120.000 kn kako bi Plavi telefon mogao nastaviti s radom do kraja tekuće godine. Prikupljeno je sveukupno 150.519 kn, čak tridesetak tisuća kuna iznad planiranog iznosa. Naravno, to će se koristiti za potrebe projekata Udruge u sljedećoj godini. Donacije su stizale putem žiro računa Udruge Plavi telefon, putem platforme Čini pravu stvar te u kriptovalutama putem platforme PayCek, a uključile su se i brojne tvrtke te javne osobe kao što su Tara Thaller, Mia Dimšić, Daniela Trbović, Lana Jurčević, Ivanka Mazurkijević, Franka Batelić, Sanja Pilić, Antonija Blaće i brojni drugi.

I dok je pomalo žalostan izostanak podrške javnog novca za projekte kao što je Plavi telefon, sretan završetak crowdfunding kampanje kojom je prikupljen dovoljan iznos novca za pokrivanje troškova udruge za tekuću godinu, budi optimizam u zajednicu. Plavom telefonu i dalje možete pomagati donacijama kako bi nastavio normalno fukncionirati. Link se nalazi ovdje.