Ljeto je pred vratima, a popularni party serijal “Planet srijeda” spreman je proslaviti njegov dolazak uz nezaboravnu noć plesa i glazbe.

Na Ivanjsku noć nekoć su se održavali obredi za poticanje plodnosti i sreće u braku. Inspiriran tom tradicijom, William Shakespeare napisao je “San Ivanjske noći”, predstavu predviđenu za izvođenje na vjenčanjima i zabavama, a posebno za one koji uživaju u manje ozbiljnim predstavama. “Planet srijeda” sanja svoju Ivanjsku noć, završavajući uzbudljivu sezonu uz prisjećanje na njezine vrhunce.

Prvi na sceni je Kendal, član italo-body dvojca Infravision uz Pabla Bozzija, koji je već gostovao na “Planet srijedi”. Ovaj Francuz poznat je po svojim bezvremenskim produkcijama i DJ nastupima, unoseći euforiju i nostalgiju na plesni podij spajajući italo-disco s EBM-om, tranceom i synth-waveom.

Multitalentirana Melanie Havens ponovno će dokazati svoj status jednog od najsvježijih imena scene. Bez obzira na to nastupa li u Berlinu, rodnom São Paulu ili nedavno u zagrebačkom “Željezničaru”, uvijek isporučuje živahnu fuziju žanrova kao što su body music, wave, italo, techno, electro i post-punk.

Uz Melanie, vraća se i omiljeni Mufti, meksički umjetnik koji je napustio posao arhitekta kako bi se potpuno posvetio glazbi. Njegovi setovi, koji kombiniraju italo i new wave, donose energiju na plesne podije diljem svijeta.

Regiju predstavlja illillillillill, nepobjedivi romantik i obijač beogradskih plesnih podija. Poznat po svojoj strasti za kulturu i industriju zabave, ovaj profesionalac opisuje se kao osoba koja ekstatično lomi zvuk ispred i iza DJ pulta.

Doxia, koja je prisutna na zagrebačkoj sceni već desetak godina, pokazat će svoju strast za glazbom koja nadilazi samo miksanje. Vjerujući u stvaranje uključivog okruženja na plesnom podiju, inspiraciju primarno pronalazi u undergroundu techna, trancea i housea, koji nose emotivnu dimenziju.

Za kraj, Felver, tata “Planet srijede”, dodat će kapljicu prokletstva kao obavezan sastojak svakog dobrog partyja. Njegova golema energija i svježina režirat će ovu plodnu ljetnu noć koja se ne smije propustiti.

“Planet srijeda” održat će se 28. lipnja u Vili Werner na zagrebačkom Tuškancu, a ulaznice su dostupne ovdje.

 

Foto: PR