Nakon što je provela više od tri tjedna zatvorena u svom dvosobnom stanu u kalifornijskom gradiću Palo Alto, dizajnerica i ilustratorica Jennifer Baer osjetila se jednako bespomoćnom kao i četvrtina čovječanstva u svijetu koja vrijeme trenutno provodi u kućnoj izolaciji. 

Inače zaposlena kao kreativna dizajnerica u NASA-i, Baer je s vremenom počela osjećati uzaludnost boravka u kući te nedovoljno iskorištavanje slobodnog vremena kojeg, čini se, svi imamo napretek. A onda joj je sinula kreativna ideja. Razvila je seriju retro plakata s jasnom porukom Amerikancima da ostanu kod kuće. Iako ju je omražena tema korovirusa inspirirala da se pokrene, čini se kako je njezina serija plakata postala iznimno popularna preko noći te jedan od motiva o kojima bruje društvene mreže.

Retro estetika nekadašnjih promotivnih plakata o putovanjima koji su se često mogli vidjeti na aerodromima ili kao reklame u časopisima, bila je vizualni okidač za dizajnericu. Samo što njezini radovi umjesto na putovanje iz snova, pozivaju u kupaonicu.

Foto: Twitter Jennifer Baer