Pizza je bez razmišljanja jedno od najdražih jela, no budući da tijekom vrućih dana ipak volimo uživati u nešto laganijim sastojcima, ovog puta donosimo vam recept za zdravu pizzu bez brašna. Naime, ova niskokalorična i slasna opcija oduševit će vas okusom, ali i lakoćom pripreme!

Sastojci:

  • 2 šalice naribanih tikvica (oko 450 g)
  • 2 velika jaja
  • 1 šalica naribane mozzarelle
  • 1 cvjetača
  • 1/2 žličice morske soli
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1/2 žličice sušenog bosiljka

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C, naribajte tikvice i stavite ih u cjedilo. Lagano ih položite i ostavite da odstoje 15-20 minuta kako bi pustile višak vode. Nakon toga – dobro ih iscijedite koristeći kuhinjsku krpu ili gazu.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte iscijeđene tikvice, jaja, mozzarellu, češnjak u prahu, sol, origano i bosiljak. Dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne spoje te u smjesu dodajte izblendanu cvjetaču.
  3. Na pleh obložen papirom za pečenje, ravnomjerno rasporedite smjesu u obliku kruga te pecite u pećnici zagrijanoj 20-25 minuta, odnosno dok kora ne postane zlatnosmeđa i hrskava.
  4. Izvadite koru iz pećnice i dodajte svoje omiljene nadjeve te vratite pizzu u pećnicu i pecite dodatnih 5-10 minuta

Dobar tek!

Foto: Unsplash, Pexels