(Philipp Plein na Billionaire reviji, Milan Men’s Fashion Week Spring/Summer 2019/Getty Images)

Njemački modni dizajner Philipp Plein, javno je napao modnu urednicu i kritičarku Alexandru Mondalek, zbog njezinog kritičkog osvrta na reviju Philippa Pleina, koja je objavljena na modnom portalu Fashionista.
Alexandra Mondalek je rekla da se osjeća prevareno jer je vjerovala da će Kanye West nastupiti na Pleinovoj ‘večernjoj predstavi’ kako je bilo rečeno. Cijelu večeru i reviju je nazvala razočaravajućom i neorganiziranom. Također je dodala da je revija bila predstavljena kao večera, ali je na kraju bilo mjesta za najviše dvije trećine gostiju, što je uključivalo slavne osobe poput Paris Hilton, Jonathan Cheban i Coco Rochu. Za kraj je brend Philipp Plein prozvala lošom šalom te dodala da najbolje da sve ostavi za sobom.
Ubrzo nakon objave njezine kritike na Fashionista, Plein uzvraća udarac objavivši na svom Instagram Storyju niz fotografija Alexandre uz ružne riječi poput ‘ sljedeći put ću se pobrinuti da dobijete dovoljno hrane’. Dizajner ju je također prozvao da je nepouzdan reporter i novinar, i naglasio da on voli objektivne i pouzdane novinare. Alexandra je nakon njegovog prozivanja odgovorila na njegovu priču i napisala ‘Na svom Instagram računu, koji broji preko 1.6 milijuna pratitelja, Philip Plein me vrijeđao na temelju moje kilaže te prozvao moj novinarski integritet. I to je našao moju staru fotografiju gdje sam deblja.

Alexandra Mondalek je na svom Instagram i Twitter računu podijelila vijest da ju je Philipp Plein napao na osobnom nivou samo zato što je rekla svoje mišljenje. Nije u redu da netko tko ima publiku kao on vrijeđa na temelju izgleda tijela.
‘Nadam se da ste ponosni na sebe što vrijeđate nekoga tko se bori s ‘idelanom’ slikom tijela.’
Za sada Philipp Plein još nije dao javnu izjavu.