Design Bureau Izvorka Jurić osvojio je Pentawards Bronze Award u kategoriji hrane  za ljubimce za dizajn ASPECT hranu za pse te Pentawards Certificate of excellence u  kategoriji održivog dizajna za dizajn pakiranja hrane dostavnih “cook at home”  paketa, lanca restorana CERU London

U svojoj 15. godini ovog prestižnog natjecanja u dizajnu ambalaže, na Pentawards je  zaprimljeno više od 2000 prijava iz 60 zemalja s pet kontinenata, a najveći broj  nagrada osvojili su Velika Britanija, Španjolska, USA, Rusija, Japan i Kina. Najbolje pobjedničke agencije uključuju Supperstudio, Pearlfisher, Estudio Maba,  Backbone Branding and Mousegraphics, a “Diamond – best of show” nagrada dodijeljena je uglednom dizajn studiju Stranger & Stranger. 

Pentawards je vodeća globalna mreža stručnjaka koja je posvećena promoviranju,  izlaganju i nagrađivanju globalnog dizajna ambalaže. Eminentno godišnje natjecanje, u kojem međunarodni žiri dodjeljuju Pentawards nagrade za najbolje svjetske  ambalaže, smatra se vodećim u ovom području. 

“Jako smo zadovoljni da smo i ove godine među dobitnicima na Pentawardsu, i to  ponovno s čak dva projekta. U ovakvoj vrhunskoj svjetskoj konkurenciji veliki je  uspjeh biti odabran u najuži izbor, pa smo iznimno ponosni da je dizajn hrane za pse  ASPECT osvojio i nagradu. Zahvalni smo našim klijentima koji su nam poklonili  povjerenje u izvedbi ovih projekata.” – izjavila je Izvorka Jurić, kreativna direktorica  Design Bureau Izvorka Jurić

Dizajn ambalaže ASPECT hrana za pse 

ASPECT je brand hrane za pse u Superpremium kategoriji. Radi se o brandu  funkcionalne hrane vrhunske kvalitete usmjerene na ispunjavanje svih potreba  specifične pasmine.  

design_bureau_izvorka_juric_aspect-04

Osnovna ideja temelji se na jednoj od interpretacija imena ASPECT (“the way a  person, place, or thing appears”), odnosno na poznatoj izreci da ljepota dolazi  iznutra, jer je vanjska ljepota rezultat zdravlja duha i tijela. Fotografije krupno snimljene dlake psa u koje je uklopljeno ime brenda ASPECT ističu ljepotu dlake kao  pokazatelja uravnotežene prehrane i zdravlja psa. Istovremeno pobuđuju i emocije  povezane s osnovnim taktilnim kontaktom sa svojim psom – prolaskom prstima kroz  dlaku ljubimca. 

design_bureau_izvorka_juric_aspect-01

Uklapanje imena branda u dlaku suvremeno je u pristupu komunikacije u ovoj  kategoriji proizvoda. Kod ove vrste proizvoda primarna informacija na pakiranju je  prikaz pasmine – fotografija figure ili lica psa. Zbog drugačijeg pristupa ASPECT se  ističe na polici, privlači pažnju i izaziva emociju.  

CERU London “Cook at home” pakiranja 

CERU je brand Londonskih restorana koji poslužuju suvremenu levantinsku kuhinju.  Zadatak je bio osmisliti rješenje ambalaže za dostavu svježe ili napola pripremljene  restoranske hrane – za “cook at home” ponudu restorana.  Rješenje je menu set koji spaja dvije stvari kojima CERU pristupa strastveno – ukusna, zdrava hrana i održiva inovacija. Kako raste broj ljudi koji naručuju hranu putem Interneta, tako raste i zabrinutost  oko održivosti i utjecaja dostave hrane na okoliš. Odabir pravog pribora menu seta  ne mora značiti samo manje elemenata pakiranja, već i manje otpada hrane, manje  odlazaka u trgovinu i manji ugljični otisak.

design_bureau_izvorka_juric_ceru-02

Koristeći se strategijom pakiranja za višekratnu upotrebu prenijeli smo priču o  predanosti CERU branda poslovanju na održivi način. “Cook at Home” linija  dizajnirana je misleći na utjecaj na okoliš, koristeći lokalne dobavljače, britanske  proizvode te biorazgradivu ambalažu i ambalažu koju je moguće ponovo upotrijebiti.  Svaki menu set savršeno usklađuje sastojke, začine i umake, pomažući u smanjenju  rasipanja hrane. Sve u cilju stvaranja pozitivnog korisničkog iskustva istovremeno  vodeći brigu o našem planetu. 

Glavni element CERU eko ambalaže je lagana tekstilna tkanina za višekratnu  upotrebu. Svi ostali elementi pakiranja potpuno su biorazgradivi i ponosno izrađeni  u Europi. Svi su sastojci pakirani u mekani spremnik izrađen od 100% bioplastike koja  se može reciklirati. Radi se o ekološki prihvatljivoj alternativi običnoj plastici,  izrađenoj od prirodnih materijala koji se mogu obnoviti. Svi papirnati materijali  tiskani su na eko-papiru izrađenom up-cycling postupkom. 

design_bureau_izvorka_juric_ceru-04

Menu setovi omotani su posebno dizajniranim tekstilnim maramama s uzorcima  nadahnutim prekrasnim geometrijskim pločicama Levanta i prepoznatljivim  bliskoistočnim motivima prirode i životinja. Boje su pažljivo odabrane da dočaraju  živopisni kaleidoskop lokalne kuhinje i krajolika. CERU tekstilne marame  namijenjene su za višekratnu upotrebu i mogu se koristiti kao modni dodatak, šal,  stolnjak, ubrus, za omatanje poklona…

Tim iza projekta 

Dizajn ambalaže ASPECT hranu za pse potpisuje tim Design Bureau Izvorka Jurić. 

Klijent: Pet Network International

Voditeljica projekta: Mara Vuković 

Design studio: Design Bureau Izvorka Jurić

Kreativna i art direkcija: Izvorka Jurić 

Dizajn: Izvorka Jurić, Jurica Kos, Stela Kovačić 

Prezentacijska fotografija: Jurica Kos 

Dizajn CERU London “Cook at home” pakiranja potpisuje tim Design Bureau Izvorka  Jurić. 

Klijent: CERU London

Voditeljica projekta: Patricia Hilton

Design studio: Design Bureau Izvorka Juric 

Kreativna i art direkcija: Izvorka Jurić 

Verbalna komunikacija: Igor Poturić 

Dizajn ambalaže: Jurica Kos 

Voditeljica produkcije: Natalija Najjar 

Prezentacijska fotografija: Jurica Kos