Obožavatelji Tommyja Shelbyja imaju razloga za slavlje: uskoro stiže film “Peaky Blinders”, a Cillian Murphy ponovno će utjeloviti kultnoga gangstera iz Birminghama.

Ova vijest potvrđena je na službenim Instagram profilima Netflixa i serije “Peaky Blinders”, koji su objavili fotografiju scenarija novog filma.

“Kad sam prvi put režirao “Peaky Blinders” prije više od deset godina, nismo mogli predvidjeti što će serija postati. To je uvijek bila priča o obitelji i zbog toga je baš uzbudljivo ponovno se ujediniti sa Stevenom i Cillianom kako bismo donijeli film gledateljima diljem svijeta na Netflixu”, prokomentirao je britanski redatelj Tom Harper.

Film, čija će produkcija započeti kasnije ove godine, bit će epski nastavak višestruko nagrađivane, šestosezonske gangster sage. Radnja serije “Peaky Blinders” smještena je u Birmingham između 1919. i 1934. godine te prati uspon i pad obitelji Shelby dok se suočavaju s radikalnim društvenim, ekonomskim i političkim promjenama.

“Izgleda da Tommy Shelby nije završio sa mnom”, rekao je Murphy nakon potvrde o izlasku filma.

Nastavak ove uspješnice napisao je tvorac serije Steven Knight, koji će također biti koproducent uz Murphyja, Caryn Mandabach i Guya Heeleya. Izvršni producenti bit će Harper, David Kosse, Jamie Glazebrook, Andrew Warren i David Mason.

Iako još uvijek detalji projekta nisu poznati, film “Peaky Blinders” već izaziva veliku pozornost, a očekivanja su, priznajemo, vrlo visoka.

 

Foto: Instagram/@peakyblindersofficial