Svi oni koji i dalje rade u klasičnom uredskom okruženju znaju da je pauza za ručak najslađi dio radnog dana kad možemo u miru sjesti s kolegama, pročavrljati i, naravno,- nešto fino pojesti. Iako dostavne službe rade punom parom, s obzirom na to da su nam stigli divni sunčani dani, zašto svoje pauze za ručak ne biste provodili na terasi? Stoga, kako bismo vam pomogli prilikom odabira lokacije – izdvojili smo nekoliko odličnih opcija.

SquareOne Experience Bar & Restaurant

Ovo mjesto smješteno je u samom centru grada, odmah kraj “džamije”, na adresi Trg žrtava fašizma 1. Iako nije riječ o novom lokalu, SquareOne nedavno je doživio rebranding, a osim vizualno, na meniju su se pronašla i nova jela. Budući da je riječ o coworking prostoru na četiri etaže, logično je da ovdje možete pronaći gablece, ali u nešto zanimljivijoj varijanti. Primjerice, ukusne ljetne salate, rižota i tjestenine, gulaši, samo su dio dnevne ponude koja se poslužuje od 11 do 16 sati.

Good Food

Good Food je svima dobro znani lanac brze (zdrave) hrane, a odnedavno su u ponudu vratili opciju koja je nekoć bila dostupna. Naime, sada ponovno možete sami složiti svoju salatu. Osim ove mogućnosti, na meniju se nalaze klasične opcije, a posebno se ističe “Steak All Mighty” salata kao jedna od ukusnijih. Osim salata, tu su i razna jela na bazi riže, juhe, tortilje i burgeri, kao i ponuda ukusnih, zdravih sokova. Good Food počinje raditi u 10:00 i otvoren je sve do kasnih večernjih sati, a nalazi se na više lokacija u Zagrebu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by good food (@goodfoodcro)

Vinodol

S klasikom i tradicijom teško je pogriješiti, a restoran Vinodol, koji se nalazi u Teslinoj 10, nudi ponešto za svakog. Topla i ugodna atmosfera u kombinaciji s tradicionalnim jelima koja su obojena modernim elementima, ovo mjesto čini idealno opcijom za ručak ili večeru s poslovnim suradnicima. Nama se sviđa to što se nalazi u samom centru a nemate dojam užurbanosti, već mira i privatnosti. Vinodol svoja vrata otvara u podne i radi sve do ponoći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restoran Vinodol (@restoran.vinodol)

Batak Grill

Za sve one koji vole roštilj i mesna jela, Batak je nezaobilazna adresa, tim više što se nalazi na pregršt lokacija i u blizini poslovnih zona. Batak ne posustaje u pripremi kvalitetnih mesnih zalogaja, a jednako je ugodan i lijep interijer te sveukupna atmosfera. Uz standardni meni, u ponudi se često mogu pronaći i posebni meniji, stoga nikad ne znate u kakvim delicijama možete uživati tijekom pauze za ručak! Batak se otvara u 11:00 i možete ga posjetiti sve do navečer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Batak (@batak.hr)

MM Kantina

MM Kantina nalazi se u Ilici 424 i na prvi pogled oduševljava divnim interijerom, a zatim i odličnom hranom. Najveća posebnost ovog mjesta jest otvorena kuhinja, što znači da možete “baciti oko” na proces pripreme hrane, a neće razočarati niti sjajna vinska karta. Kantina je otvorena od 11:00 pa sve do 23:00.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MM Kantina (@mmkantina)

Gostionica Ficlek

Ako vam je do autentične zagrebačke hrane, zaputite se na adresu Pod zidom 5. Restoran je otvoren od 11:00 pa sve do 23:00, a uvijek nas iznova oduševi klasičnim okusima koji podsjete na tradicionalne obiteljske ručkove. Rezne varijante pohanaca, zagrebački ili bečki, štrukle, štrudle… samo su djelić menija od kojeg nam već sad idu zazubice.

Foto: Instagram / @batakhr