Prestanite kupovati – poradite na stajliznima!

Često u ormaru posjedujemo i više odjevnih komada no što mislimo, a koristimo samo one koje smo navikli koristiti ili su nam uvijek nadohvat ruke. Zato je poznata ona ‘nemam što za odjenuti’, iako je istina daleko od toga. U skladu sa samoodrživom modom i minimalizmom po pitanju lifestylea, nije loše upitati se – koliko vam tog uistinu treba? Nova sezona ne mora nužno značiti novu potrošnju i minus na vašim kreditnim karticama. Slijedi nekoliko styling savjeta kako da svoje kombinacije učinite atraktivnima s već postojećim komadima ili kupnjom evenualno jednog detalja uz koji će svaka izgledati kao nova!

Kombinacija zima-proljeće

View this post on Instagram

Fall Essentials 🍁🍂 @jimmychoo #jccollection

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

Želite li idealnu proljetnu kombinaciju, s kojom ste uz to još i u trendu, spojite svoj omiljeni zimski komad s onim proljetnim. Haljine od prošle sezone super će izgledati uz čizme koje ste možda kupili ove, osobito ako se radi o visokim modelima. Isto tako bilo koji proljetni ili čak ljetni komadi uz visoke će čizme izgledati super cool.

Dodaci za kosu

Da bi ‘updateali’ look ne morate se pouzdati samo u svoju odjeću, možete i u modne dodatke, pa čak i u one za kosu. Rajf, oversized ukosnica ili scrunchie bit će dovoljni za malo svježine u vašim kombinacijama.

Spojite neočekivano

View this post on Instagram

As you may have seen on my Stories, one of my nearest and dearest friends is currently in India and is fundraising for her female empowerment charity @sathyamproject in Chennai (which, incidentally, has absolutely nothing to do with this image). Saskia has spent the past 10 years working with local organisations in India to provide rehabilitation, education and housing for children, women and the elderly. So I’m asking all of you lovely people to donate if you can (or help spread the word)! I’ve already donated, however for the next 24 hours I’ll match any donations made by you amazing folks. Link is in my bio and each bit counts! Every girl deserves education and autonomy, regardless of where in the world they were born. Plenty more info over on my Stories!

A post shared by Jessie Bush (@wethepeoplestyle) on

Odjenite ona sva komada u boji koja inače možda ne bi spojili, čarape u boji na cipele u boji ili nosite pletivo na pletivo, traper na traper. Spojite komade koje inače ne biste i vidite gdje će vas taj dan odvesti. Ako ništa drugo, sigurno će biti zabavno!

Organizacija garderobe

View this post on Instagram

Como en casa . . @editionbarcelona

A post shared by Gala (@galagonzalez) on

Da biste znali što odjenuti, znajte s čim raspolažete. Da, ovo će vam možda oduzeti jednu nedjelju, ali kasnije će vas zaštiti od jutarnje potrage za idealnom kombinacijom. Izvucite odjeću na vidjelo, složite kombinacije koje možete nositi i više puta i olakšajte si proljeće pred vama!

Foto: Getty Images, Instagram