Velvet festival je posljednjih sedam godina uvelike promijenio glazbenu sliku ljetne festivalske ponude na našoj obali.

Malo mjesto Punat, na otoku Krku, postalo je place to be tijekom trodnevnog slavlja glazbe, druženja i odlične ljetne atmosfere koja se zadnjih sedam godina, koliko se festival održava, događala tijekom lipnja i srpnja. Znaju to svi koji su barem jednom otišli na Velvet festival. Ekipa organizatora tog sjajnog malenog festivala (koji više i nije tako mali) ovog vikenda, od 29. rujna do 1. listopada, prvi put u Zagrebu predstavlja Panorama festival. Tri dana će se plesati u čarobnom okruženju The Garden Breweryja, i to uz bogati line up koji čini čak 28 izvođača i izvođačica koji će nastupiti na 2 pozornice. Najbolje od svega – upad je besplatan.

Kako kažu, „Panorama je proslava različitih stilova i supkultura koje oblikuju našu glazbenu zajednicu, koju vam donosi ova fina postava lokalnih i međunarodnih umjetnika i DJ-a.“ Dino Grgurić iz organizacije nam je otkrio još koji detalj o Panorama festivalu i zašto bi trebalo svakako posjetiti Garden Brewery ovog vikenda.

Prvi festival u organizaciji tima Velvet festivala nas čeka ovog vikenda. Otkud ideja da festival organizira festival, kako ste ga zamislili i zašto je sad baš trenutak za to?

Već dugo vremena imamo plan širenja naših programa na Zagreb na nešto frekventnijoj razini. Sada uz podršku Turističke Zajednice Grada Zagreba i Garden Breweryja koračamo prema tome. Glavna ideja Panorame je anualna proslava našeg communityja mladih DJ-eva/ca, zapravo jedno veliko druženje svih nas kroz showcase format te postepeno vraćanje percepcije clubbinga u sferu urbanog. Imamo super modernu i talentiranu mladu scenu i mislim da je potrebno da se taj razgovor malo otvori, da se svi malo opuste, počnu međusobno podržavati i da napokon počnemo stvarati hype i urbanu subkulturu koja će nadjačati sva lica koja se uvijek ponavljaju.

U kojem smjeru se razvija priča s Velvet festivalom? Hoćete li i dalje raditi ovakve stvari ili je to nešto što će se tek događati spontano?

Nakon što je ovog ljeta Velvet posjetilo skoro 3000 ljudi dnevno, te nakon rasprodanog Altin Guna i Soichija Terade, ova godina se činila savršenom za postepeno širenje brenda i na Zagreb. Pošto će Velvet imati još samo tri izdanja, polako ćemo sada početi razvijati nekoliko pod-brendova; u planu je bar na Trešnjevci, serija gostovanja, koncerata i partija, te još jedan festival na proljeće. Zagreb nam je super igralište jer vidimo nedostatak kvalitetnog sadržaja i tu jednu cijelu rupu u tržištu mladih od 25 – 35 godina, te smo spremni dobronamjerno upasti u nju sa super programima već ove zime.

Što nas čeka za vikend? Što bi izdvojio kao najbolji dio organizacije, čemu da se veselimo?

Za vikend nas čekaju 2 pozornice ispunjene s 28 mladih izvođača/ice iz cijele regije, koji se iznova dokazuju svojim nevjerojatnim DJ setovima. Kao najbolji dio organizacije bi definitivno izdvojio hrpu dim mašina!

Foto: Facebook