Nekoliko očekivanih i neočekivanih nominacija donio nam je Zlatni globus.

Možda se ne možemo veseliti crvenom tepihu i haljinama, rakošnom glamuru dodjela nagrada, ali to ne znači da se ne možemo veseliti samim nominacijama. Službeno su stigle one za Zlatno globus, a s toliko serija koje smo odgledali u posljednjih godina dana, nismo ni sumnjali da će biti ekstra zanimljive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Normal People (@normalpeoplehulu)

Najveće iznenađenje je svakako nominacija serije Emily in Paris za najbolju humorističnu seriju. Iako je podijelila publiku na obožavatelje i hejtere (više hejtere jer je dobila jako loše kritike), uspjela je ući u trku za Zlatni globus. S druge strane – svi smo je bingeali, zar ne? Nekoliko očekivanih, i zasluženih nominacija svakako su serija Queen’s gambit koja je nominirana za najbolju limitiranu seriju, kao i Anya Taylor-Joy za najbolju glumicu. Od serija koje su oduševile svoje nominacije dobile su i Normal People, The Undoing i Unorthodox, kao i The Crown.

Svakako je zanimljiva i nominacija glumica u drami koje su dobile Frances McDormand za Nomadland, Viola Davis za Ma Rainey’s Black Bottom, Vanessa Kirby za Pieces of a Woman, Carey Mulligan za Promising Young Woman i Andra Day za The United States vs. Billie Holiday.

Sve nominacije za Zlatni globus možete pogledati ovdje.

Cover foto: Instagram @emilyinparis