Operna kuća u Barceloni, Gran Teatre del Liceu ponovno je otvorila svoja vrata jučer, 22. lipnja 2020., nakon tri mjeseca bez kazališnog programa. Novu sezonu započela je koncertom za neočekivanu i vrlo tihu, zelenu publiku koja se sastojala od 2.300 kućnih biljaka.

Organizatori su ovom prilikom poručili kako je namjera bila razmišljati o apsurdnosti čovjekovog položaja u doba globalne epidemije koronavirusa kada mu je uskraćen položaj gledatelja. “Priroda je napredovala te je ponovno zauzela prostore koje smo joj oteli”, rekao je izvršni producent Eugenio Ampudio na pozornici tijekom popodnevne probe, gdje je 2.292 biljaka već zauzelo svako mjesto uoči jučerašnjeg koncerta.

“Možemo li proširiti svoju empatiju? Krenimo od umjetnosti i glazbe, u velikom kazalištu, pozivanjem prirode “, dodao je u eklektičnom, neklasičnom kazalištu u Barceloni, koje je jedno od najvećih u Europi. Organizatori ovog neobičnog koncerta su Gran Teatre del Liceu i Eugenio Ampudia zajedno s Max Estrella Gallery i kuratorom Blancom De La Torreom.