Od onih koji svoj brend grade već neko vrijeme do onih koji su “podebljali” ponudu za djecu na domaćem tržištu od ovog mjeseca, donosimo tri domaća brenda iza kojih stoji misija djeci pružiti sigurnu, kreativnu i nesputanu odjeću za sve nove avanture

lunilou

Lunilou nas ne prestaje oduševljavati svojim predivnim kolekcijama koje kao da svakoga puta iznova pronađu put do svojih kupaca prepoznatljivim minimalističkim dizajnom i misijom koja uz nas brine i o okolišu oko nas. Ekološka održivost je nit vodilja u svemu šta stvaraju sestre Ivana i Izabel, začetnice ovog divnog brenda koji već petu godinu zaredom uspješno objedinjuje udobnost i stilsku prepoznatljivost u jedinstveni lunilou. 

Koriste samo najkvalitetniji 100% organski pamuk. “Kao i u svakoj kolekciji do sad održivost nam je glavna misija i vizija te su naši komadi s razlogom u neutralnim bojama bez previše uzoraka kako bi olakšali nasljeđivanje odjeće s generacije na generaciju. Upravo kvalitetom materijala možemo garantirati dugovječnost naših proizvoda koji i nakon mnogobrojnih pranja ostaju isti kao novi.“ rekla je Izabel Kovačić. Više informacija ovdje.

Minami

Željka Šafran ideju o stvaranju brenda MINAMI imala je ubrzo nakon rođenja kćeri, no pokrenula ga je tek u proljeće ove godine. “Gledajući je kako raste shvatili smo da želimo stvoriti kvalitetnu, udobnu, lako održivu, a istodobno unikatnu odjeću.” kaže nam Željka. “Od tkanina koristimo gotovo isključivo pamuk u obliku felpe ili džerseja primarno zbog dječje kože i ugodnog osjećaja na njoj koji je za klince najvažniji”.

“U tom pogledu slijedimo slow fashion, ali i u tome da ne stvaramo velike količine robe. Ona se radi u malim serijama, uglavnom po narudžbi. Uz to, sve se proizvodi u našem malom studiju u Zagorju gdje je cijela priča i nastala. Tu radimo i tisak, a krojenje i šivanje za sada u potpunosti obavljam ja. Tako da je cijela priča kad je proizvodnja u pitanju ostala na lokalnoj razini”.  Više informacija ovdje

Guilty or Inoccent

Ovaj skroz novi dječji brend s eko certifikatom dizajniran je za hrabre, urbane klince i njihove roditelje iza kojeg stoji voditeljica Nikolina Pišek, “Želja da radim dječju liniju tinjala je u meni. Obožavam spontanost izričaja koji karakterizira dječju modu i možda ono najbitnije, htjela sam prenijeti svoje iskustvo roditelja i upariti ga s beskompromisno praktičnim dizajnerom koji čuči u meni“, rekla je Nikolina.

Guilty or Innocent opisala je kao brend osmišljen za hrabre, urbane klince i njihove roditelje, dizajniran da pruža slobodu, izlazi iz stereotipa, razvija osobnost te potiče kreativnost. Svi komadi napravljeni su od pomno izabranih materijala s naglaskom na visokokvalitetnom pamuku. Više informacija ovdje.