Nakon godišnjih odmora opet se vraćamo na postavke vikend getaway putovanja kao eskapizam od hektične svakodnevice, a Istra je pritom uvijek odlična ideja – pogotovo ako je riječ o romantičnom Rovinju u kasno ljeto. 

Samo jedan pogled na terasu restorana & wine bara Puntulina i odmah ćete se zamisliti za stolom “prvi red do mora” dok uživate u zalasku sunca s čašom istarske malvazije u ruci. 

Puntulina se nalazi u staroj jezgri grada, neposredno uz popularno javno kupalište “Balota” – a svojom vibrom i neposrednim okruženjem neodoljivo podsjeća na restorane šarmantnih naselja talijanskog priobalja Cinque Terre. 

Na lokalitetu današnjeg restorana, do 2004. godine živjela je obitelj Pellizzer koja je svoju prijašnju rezidenciju odlučila transformirati u ugostiteljski objekt, a također je vlasnik još tri rovinjska restorana – Giannino, Rio i El Bugadur. 

Koncept pitoresknog restorana Puntulina bazira se na kombinaciji tradicionalne i moderne kuhinje, pri čemu se jela pripremaju od svježih i lokalnih sezonskih namirnica.

A budući da je fine dining nezamisliv bez prateće ponude kvalitetnih vina, ovdje možete pronaći zavidnu listu najboljih vina iz regije koja će sigurno zadovoljiti svačiji ukus.

Jednostavno rečeno – dolce far niente na rovinjski način. 

View this post on Instagram

A post shared by Puntulina (@puntulina)

A ako posjetite web stranicu www.puntulina.eu, možete vidjeti kompletni menu sa selekcijom deserata (dolci) uz koje će vam boravak u ovom restoranu biti još slađi. 

View this post on Instagram

A post shared by Puntulina (@puntulina)

Foto: Restoran Puntulina