Naše omiljene zagrebačke adrese za domaći i zdravi sladoled u gradu.

Ovog vikenda i ljeto službeno počinje, a kako to bolje proslaviti nego odlaskom na svima omiljeni – sladoled. Još ako je domaći i zdrav, nama nema bolje ideje na svijetu! Donosimo vam par nama omiljenih adresa, uživajte u samom pogledu na njih!

Amelie

Svima najpoznatija adresa za zdravi sladoled u Zagrebu vjerojatno je Amelie. Popularna slastičarnica i u ovoj vas ljetnoj sezoni poziva da isprobate njhov domaći recept – s kvalitetno odabranim sastojcima, bez umjetnih dodataka i voćnim sastojcima pogodnima za vegane. Ima li išta bolje nego uživati u sladoledu, a znati da je kvalitetan i napravljen s pažnjom?

Melt

Relativno nova lokacija u gradu, poznata po svojim finim i zdravim brunch jelima od samog početka u ponudi ima sladoled koji je već postao omiljen među Zagrepčanima. Melt donosi toliko okusa da ćete se jedva odlučiti za samo dva ili tri, a kamoli jedan. A tu su i okusi poput – slane karamele. Uz to, straha od nezdravih šećera ili dodataka nema, sve je sto posto prirodno i uistinu ćete uživati.

Slastičarnica Orijent

View this post on Instagram

Znate li one ljude koji tvrde da umiru od želje za čokoladom, a kada je pred njima otvorite, uzmu samo jednu kockicu. J-E-D-N-U? Nikad nam to neće biti jasno. ⁠ Zadovoljstvo nakon pojedenog reda čokolade – ili možda dva – može nadmašiti samo jedno: velika kuglica čokoladnog sladoleda u hrskavom kornetu.⁠ Ili dvije kuglice… Možda ipak tri. Ne, dvije. ⁠ A zašto ne tri?🍧🍨⁠ ⁠ Radimo i danas do 20h ⁠ 📍 Petrinjska 2⁠ Dolazite?⁠ ⁠ ⁠ ⁠ #orijent #tradicija #slatko #slasticarnica #zagreb #zagrebfood #damijenestoslatko #cakestagram #OrijentSlasticarnica #volimslatko #orijentzagreb #kolači #sladoled #madeincroatia #visitzagreb #icecreamlover #sweetnessoverload #sweettooth #dessert #dessertoftheday #icecreamtime

A post shared by Slasticarnica Orijent (@orijent_zagreb) on

Legendardi Orijent donosi klasike u svojoj ponudi, poput sladoleda od jagode i čokolode, s pokojim iznenađenjem. Kao i sve ostalo u ovoj slastičarnici i sladoledi su im nevjerojatni, što zna svatko tko ih je probao. Zgrabite omiljenu kuglicu i prošetite do obližnjeg Maksimira ili ponesite omiljene okuse kući.

Takenoko bar

Jedno od novijih mjesta u gradu koje se nedavno pohvalio i s novim slasticama je Takenoko bar u Centru Cvjetni. Osim kolača najavili su i domaći sladoled među kojima su i oni pogodni za vegane. Još jedan razlog za posjetiti novi Takenoko bar i skloniti se od ljetnih vrućina koje nas čekaju.

Foto: Unsplash, Instagram