U potragu za stolićem koji plijeni pažnju potrebno je samo zaviriti u ponudu ovog sustainable berlinskog brenda.

Terazzo. Taj neodoljiv, upečatljiv, a opet diskretan, uzorak koji je osvojio svijet. Potječe iz Venecije, a svoju popularnost u Americi postiže od dvadesetih do četrdesetih godina, u doba art decoa i moderne. Danas je neodoljiv svima, ne samo ljubiteljima Italije, a prostoru daje jedan nevjerojatno moderan dojam, koji je uz to i jako šarmantan. Terazzo je definitivno veliki hit u iterijerima i njegova popularnost ne jenjava. Osobito ga je lijepo vidjeti u kafićima i restoranima – mjestima na kojima nažalost trenutno ne možemo uživati.

No, zato u terazzu možete uživati i kod kuće. Naime, berlinski Kentholz je sustainable brend namještaja posvećen je dugotrajnosti svojih komada za koje pomno bira materijale. Drvo koriste od starih koliba koje propadaju u Alpama, a osim toga, politika brenda je i da pomažu u pošumljavanju i protive se nasilnom rušenju drva za potrebe izrade. No, nas su ipak osvojili njihovi Terazzo komadi, točnije ovi stolići za kavu, popularno znani kao ‘coffee tables’, koji će ispuniti svaki prostor na svoj jedinstven način.

Napravljeni su u kombinaciji drva i betona, koji pronalaze u okolici te time smanjuju i korištenje ugljika u izradi. Kentholz tako kreira komade za dom, koji ne samo da izgledaju savršeno, već pridonose ekologiji čime ovaj studio osvaja sve one osvještene po pitanju problema uništavanja šuma i željne lijepih, unikatnih komada.

Zanima vas gdje ih pronaći? Berlinski Kentholz ima svoj web shop – link slijedi ovdje. Osim toga, na svojoj stranici imaju i outlet, u koji se svakako isplati zaviriti.

Foto: Instagram @kentholz