Ususret ljetnoj sezoni, svjedočimo značajnom broju novih hotela i turističkih objekata koji se otvaraju na Jadranu, a danas vam donosimo priču o jednom od šarmantnijih među njima. Riječ je o novom heritage hotelu Dunatovi dvori, otvorenom ovih dana u mjestu Preko na otoku Ugljanu.

Budući da Dunatovi dvori pripadaju kategoriji baštinskih hotela, u trenutku nam je postalo jasno da se radi o manjem smještajnom objektu koji se svom gostu može izvrsno posvetiti, omogućiti mu vrhunsku uslugu, ali i privatnost i intimu koje mnogi turisti sve više traže kada bookiraju svoj odmor. Ovaj novo otvoreni hotel sve to doista i omogućuje, a donosi i dašak istinske povijesti, budući da je na ovom mjestu nekoć bio ljetnikovac plemića Carla Dunatova. Dunatovi dvori danas broje 4 zvjezdice, nude 14 moderno uređenih soba i smješteni su tik uz more. Za cijeli projekt zadužen je Stjepan Dunatov, renomirani opatijski ugostitelj, koji je rođen u mjestu Preko i posebno vezan uz ovu lokaciju, na kojoj se nalazio ljetnikovac njegovog djeda.

Sve u ovom hotelu podređeno je doživljavanju (i proživljavanju) trenutka bezbrižnog užitka. Ulaskom u Dunatove dvore pogled odmah privlači recepcija rustikalnoga šarma dekorirana kamenim zidom, koja već na prvu odaje dojam elegantnog interijera, ali i eksterijera cjelokupnog hotela. Hedonizam se proteže od uživanja uz predivan bazen, s čašom rashlađenog pjenušavog vina u ruci, do degustacije pažljivo pripremljenih jela autohtone dalmatinske kuhinje.

Sobe

U ponudi smještaja nalazi se 14 dvokrevetnih soba smještenih na 3 etaže, a također postoji mogućnost dodavanja krevetića za noćenja s najmlađima.

Sobe su elegantne, udobno namještene i odišu mediteranskom atmosferom, pružajući pitoreskne poglede na more. Noćenje je moguće rezervirati uz doručak.

Gastronomija

Doživljaj hotela dodatno oplemenjuje i bogata gastronomska ponuda, temeljena na pomno odabranim autohtonim i otočkim namirnicama.

Možete se odlučiti i za gourmet večere u više slijedova, koje je moguće rezervirati na recepciji hotela.

Više o hotelu i ponudi doznajte na web stranici Dunatovi dvori.

Foto: Dunatovi dvori