Trebate li odrezati šiške ili samo napraviti razdjeljak na pravom mjestu? 

Često to ide ovako: vidite u magazinu ili na ulici curu sa super frizurom i vi poželite istu takvu. No, te preslatke šiške u stranu kao što ona nosi na vama mogu imati sasvim loš efekt. Evo kako ćete znati koje frizure najbolje pristaju vašem obliku lica. 

1. Okruglo lice

Frizura: Razdjeljak na sredini ili sa strane

Ako imate okruglo lice, najbolje je da nosite razdjeljak na sredini ili sa strane jer će vizualno izdužiti lice i kreirati simetriju. Nemojte stavljati puno slojeva uz lice, samo pokoji pramen kako bi se ono suzilo. Također, za ovaj oblik lica su kratke frizure kao stvorene. 

2. Uglato lice

​Frizura: Razdjeljak na stranu sa šiškama 

Mekane šiške, začešljane u stranu će omekšati ovaj oblik lica. Nemojte da razdjeljak ode previsoko jer će to naglasiti kuteve lica, već pokažite samo mali dio čela (kao na ovoj slici Keire Knightley). 

3. Ovalno lice

Frizura: bilo koja

Ako ste rođeni s ovim oblikom lica, prava ste sretnica jer tome obliku pristaje bilo koja frizura – i šiške, razdjeljci u sredini i sa strane. Zato Jessica Biel tako često mijenja frizure. 

4. Srcoliko

Frizura: Razdjeljak sa strane

Duboki razdjeljak sa strane će ublažiti liniju brade i naglašeniju čeljust.  

5. Duguljasto lice

Frizura: Šiške ili razdjeljak u sredini

Razdjeljak u sredini će stvoriti privid okruglijeg lica, a šiške će vizualno smanjiti izduženost. Alexa Chung to dobro zna.