Projekt ONI je od starta zamišljen kao humanitaran projekt velike ljudske, emotivne i umjetničke vrijednosti. Posljednje dvije godine je ostvario odlične rezultate, a ovih blagdana opet donosi kalendar kao “tipičan” blagdanski poklon, no s karakterističnim “twistom”.

ONI2023

ONI 2023. je limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu. Ovogodišnja tema je “magija”. Kupnjom kalendara ONI2023 darovali ste i dobro djelo. Cijena kalendara je 200 kn, a od toga se odvaja 150 kn za Udrugu Krijesnica koja daje podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima. Donacije protekle dvije godine koristili su za troškove kao izrada perika za djecu ili dnevne životne troškove obitelji tijekom boravka uz dijete na liječenju. Prošle dvije godine projekt ONI imao je odlične rezultate; 29000 kuna je prikupljeno donacijama od ONI2021 300 kalendara i 7 originalnih radova te 33000 kuna je prikupljeno donacijama od ONI2022 300 kalendara i 6 originalnih radova. ONI2023 kalendara je 300. Cijena je 200kn, od toga se 150kn odvaja za donaciju. Ove godine zajednički možemo prikupiti minimalno 45000kn.

Kalendar je otisnut u mat printu na kvalitetnom 190 gramskom papiru, a svaka od 13 ilustracija lako se odvaja na mjestu perforacije, što znači da je kalendar zapravo set od 13 ilustracija u ograničenoj nakladi koje vrlo lako možete uokviriti za sebe ili darovati dalje. Ove godine sa svojim radovima sudjeluju umjetnici i dizajneri: Saša Šekoranja, Davor Dmitrović, Cella Anita Celić, Miron Mirić, Vladimir Tomić, Helena Jancetić, Tisja Kljaković, Pekmezmed, Vedran Klemens, Mladen Udovčić, Kaja Kajfež, Lonac i Klasja Habjan.

Originale 13 radova možete kupiti putem aukcijske izložbe na Instagram i Facebook profilu bara Botaničar. Uz kalendar dolazi i set popusta na kupovinu kod sedam divnih, domaćih brendova, o kojima se radi možete saznati na stranici djelovanje.hr. Puni iznos prikupljen prodajom originala radova dodaje se iznosu prikupljenom prodajom kalendara ONI2023. Ako ovo nije najbolji mogući blagdanski poklon sebi, voljenoj osobi, kolegi, poslovnom partneru ili klijentu, zapravo – svima, onda stvarno ne znamo koji bi to bio!

Fotografije: