Ako vas put dovede u Istru, pravo je vrijeme da istražite Oio Vivo, brend vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja koji je u svom masliniku izgradio jedinstveni gourmet shop i kušaonu modernog dizajna. Doživljaj je to za sva čula i autohtono istarsko iskustvo koje ćete pamtiti i prepričavati još dugo vremena. 

Oio Vivo smjestio se na glavnom putu koji spaja Pulu i Vodnjan, grad itekako poznat po svojim maslinama i proizvodnji maslinovog ulja. Kako se svaki lokalni brend ondje može pohvaliti nečime po čemu su posebni, tako je i Oio Vivo poznat po jednom od najvećih maslinika južne Istre, koji broji više od 15.000 stabala. Maslinik je izniknuo na mjestu požarom devastirane borove šume, a danas srećom čini jednu predivnu vizuru i na simbolički način predstavlja ponovno rađanje prirode i života.

Oio Vivo gourmet shop i kušaona

Puljska cesta 200, 52216 Galižana

Ovi mladi nasadi maslina smješteni su samo 5 kilometara od mora, a s njih se pruža pogled na brijunski arhipelag, vodnjanski toranj te antički grad Pulu. Krajem 2020. godine, Oio Vivo imanje dobilo je i svoj gourmet shop i kušaonu, a arhitekturu, interijer i light design za nju potpisuje naš poznati arhitekt Bruno Juričić. Ideja je bila ponuditi modernu interpretaciju istarske tradicije i s time je tim definitivno uspio u svom naumu, stvarajući ovu jedinstvenu strukturu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oio Vivo ExtraVirginOliveOil (@oio_vivo)

U Oio Vivo gourmet shopu i kušaoni imate priliku dobiti cjelokupno iskustvo i doživljaj vezan uz uzgoj maslina i proizvodnju maslinovog ulja vrhunske kvalitete na atraktivnoj, geografski odlično pozicioniranoj lokaciji uz mogućnost kušanja i kupnje, ne samo maslinovo ulja, već i ostalih lokalnih proizvoda.

A Oio Vivo ekstra djevičansko maslinovo ulje uistinu je sjajno. Dobiva se iz ploda autohtonih sorti mladih, svježih maslina iz čistih sortnih maslinika, u kojemu su maksimalno sačuvani svi vrijedni biološki i nutritivni sastojci. Oio Vivo, živo ulje, nosi starorimski naziv u čast istro-romanskom dijalektu koje je i danas u upotrebi na području Vodnjana. U ponudi je 5 različitih autohtonih sorti, s posebnim naglaskom na revitalizaciji stare vodnjanske sorte Žižolere.

Oio Vivo & Wine

Vlaška 33, 10000 Zagreb

Od ovog proljeća, u svijet Oio Vivo proizvoda imamo priliku zaviriti i dalje od Istre, točnije u samom srcu Zagreba. U Vlaškoj 33 otvoren je Oio Vivo & Wine koncept, koji na posve ležeran način omogućuje upoznavanje i isprobavanje višestruko nagrađivanih, ekstra djevičanskih maslinovih ulja brenda, kao i vrhunskih vina domaćih vinarija. Ako ne stignete do Istre, ovo je super prilika za upiti malo tog pravog istarskog doživljaja.

Foto: Oio Vivo