Guliver/Getty Images

Vratite ili održite svježinu, čvrstoću i volumen svoje kože uz ove uradi-sama recepte

Okrutna istina je da nam ni najbolja šminka na svijetu ne može zamijeniti čvrstu blistavu, kožu punu volumena. Dosad smo se pomirili s tim da je gubitak čvrstoće kože nešto što vrijeme neizbježno donosi, ali smo naučili i da se taj proces pametnim rješenjima može prilično odgoditi.  

Mi vam ovdje donosimo tri takva rješenja koja vam mogu pomoći da svojoj koži vratite ili što dulje zadržite mladenački volumen kože lica. Provodite dosljedno ove savjete i bit ćete iznenađeni rezultatima.  

MASIRAJTE LICE

Ljepota je doslovce i vašim rukama – nježnom masažom lica stimulirate mišićno tkivo, a to će rezultirati većim volumenom kože i manjim opuštanjem mišića lica i kože. Također, ovo će vam suziti pore i zategnuti kožu. Potražite dobar video na YouTubeu i redovito se masirajte (nama se sviđa japanska Zogan masaža, a na Internetu postoji video u kojem je proces detaljno objašnje).

NANESITE OVU MASKU ZA UČVRŠĆIVANJE KOŽE

Jednom jedno napravite piling lica i zatim na njega nanesite ovu masku koja vraća volumen koži. Pomiješajte jedno jaje s dvije žlice ružine vodice i dvije žlice glicerina (možete ga kupiti u svakoj ljekarni i jako je povoljne cijene). Ostavite da djeluje barem 15 minuta, a zatim isperite samo s toplom vodom.

JEDITE HRANU KOJA POTIČE PROIZVODNJU KOLAGENA

Dobro znate da koži treba njega i iznutra, a ne samo izvana zato u svoju prehranu uvrstite namirnice koje će potaknuti proizvodnju kolagena koji je zadužen za mladolikost i čvrstoću kože.

Tamnozeleno lisnato povrće, jaja bogata omega kiselinama, akvokado pa i češnjak sadrže spojeve koji pomažu da popraviti uništena vlakna kolagena.