U prostornom konceptu Square One Coworking, održana je modna revija u organizaciji Učilišta Profokus, a posebnost ovog događanja bilo je predstavljanje kreacija polaznika prve i druge godine  modnog dizajna

Budući modni dizajneri su prvi put predstavili svoje odjevne modele te pokazali kako su unutar samo dva mjeseca svoju viziju pretočili u gotov proizvod.  Na tom putu pomagali su im stručni mentori čije se zalaganje i trud prilikom edukacije vide na svakom segmentu dizajna, a kako bi cijeli doživljaj modnog događaja bio zaokružen, u samoj produkciji su im se pridružili modni stilisti i vizažisti prve godine koji su također u nepunih 3 mjeseca savladali bazne/prve/ korake te iskusili čari svog budućeg zanimanja.

Frizeri i vizažisti_Profokus
Frizeri Fran Brunović, Valentina Kupsjak, Marija Rožić i Lea Tolić te vizažisti Dora Marošević voditelj tima, Elena Vugrinec, Nives Martinić, Mia Bulić Lucija Majcan i Paula Peloza
Modni stilisti_Profokus
Modni stilisti Melita Bezjak, Danijela Blaić, Tomislav Ferić, Martina Jurković, Suzana Šaško, Lorena Škriljevećki, Nika Šupljić-Knez, Paula Veličković.


Finale revije bilo je rezervirano za bivšu polaznicu Učilišta Profokus, Mirijam Martić, koja velikim koracima grabi prema uspješnoj karijeri modnog dizajnera.
Njena kolekcija inspirirana je Etno motivima i premijerno je bila prikazana na Etno reviji u Vinkovcima.

Kreacije Mirijam Martić
Kreacije Mirijam Martić
Kreacije Mirijam Martić
Kreacije Mirijam Martić

Kako bi  modna priča imala svoje finale, organiziran je panel „Modni mingle“ u kojem su sudjelovala renomirana imena iz svijeta mode, proizvodnje i medija: Josipa – M.P. Naftalina, Tihana Harapin Zelupugin te Zoran Aragović – Bitemystyle i Kristina Burja – Krie design, koji su ujedno bivši polaznici modnog dizajna Učilišta Profokus. 

Vizažistica Elena Vugrinec
Vizažistica Elena Vugrinec
Modna stilistica Paula Veličković
Modna stilistica Paula Veličković

Govornici su u ugodnom razgovoru, između ostalog, komentirali i situaciju u modnom svijetu te zaključili kako hrvatski modni dizajn ima velikog potencijala, s čime se slažemo i mi. Na tom putu, mladim kreativcima sigurno mnogo znači podrška i mentorstvo modnih stručnjaka kao onih s Učilišta Profokus, no ono što im je također potrebno jest da se rad i razvoj mladih kreativaca cijeni i prati od strane svih modnih zaljubljenika.

Rad vizažistice Nives Martinić
Rad vizažistice Nives Martinić
Modeli iz agencije Talia
Modeli iz agencije Talia
Frizer i model Dorotea Butigan
Frizer i model Dorotea Butigan

Stava smo da modna industrija jedva čeka nove mlade nade koji će promijeniti utabanu stazu na kojoj smo trenutno, ali koja ne ispunjava svoj potencijal i na kraju dana – smisao mode. Da bude glas promjena, trendova i materijalizacija kolektivne atmosfere društvu, a ne copy/paste prozvodnja na traci. U galeriji pogledajte neke od kreacija!

Čestitamo mladim kreativcima i veselimo se njihovim budućim radovima!

 Fotografije: Zvonimir Ferina