Alber Elbaz, najpoznatiji dizajner kuće Lanvin, sanjar, kreator najljepših glamuroznih haljina, napustio nas je u 59. godini.

Pandemija koronavirusa uistinu jače zapeče za srce kada svijet izgubi one koji su pridonosili njegovoj ljepoti svojom kreativnošću. Prije samo koji sat Instagram su preplavile fotografije Albera Elbaza, dizajnera kojeg je najviše obilježila karijera u Lanvinu, raskošan, sanjiv i razigran dizajn uistinu posebne vizije koji je modi još imao ponuditi toliko toga. U, realno, tek 59. godini Alber je preminuo od Covida.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salima Chaieb (@epicfashionmoments)

Bio je omiljeni među dizajnerima, rođen u Maroku, odrastao u Izraelu, sve do osamdesetih godina kada dolazi živjeti u New York. Jedan od prvih poslova bio mu je u legendarnoj kući Yves Saint Laurent. Njegova glavna uloga u Lanvinu koju je imao od 2001. do 2015. godine lansirala je ovu parišku kuću na sam vrh mode, a haljine s njegovim potpisom nosile su Meryl Streep, Demi Moore, Nicole Kidman, Catherine Deneuve, Kate Moss, Uma Thurman, Julianne Moore i Gwyneth Paltrow (među ostalima). Svi jednako dobro pamtimo i njegovu kolaboraciju s brendom H&M koju su žene apsolutno obožavale i koja je bila jedna od najpoželjnijih H&M dizajnerskih suradnji.

Njegova volumenoznost, volani, cvjetovi, dominantni modni dodaci i boje prštali su njegovim karakterom. Alber je uistinu bio dizajner koji je svoje srce ostavio na modnoj pisti, u svakoj svojoj kreaciji. A bio je tako ‘forward’ i lak za konzumiranje i obožavanje u isto vrijeme. I vjerujemo, još je toliko toga lijepog moga donijeti svjetskoj modi. Neizmjerno će nedostajati, RIP Alber Elbaz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATELIER MVM (@ateliermvm)

Cover foto: @lanvinofficial