Objavljena je lista 79. izdanja dodjele nagrade Zlatni globus®, prestižne filmske nagrade koju dodjeljuje Udruženje stranih novinara u Hollywoodu, a održat će se 6. siječnja u Los Angelesu.

Film Bohemian Rhapsody, koji je do danas u Hrvatskoj pogledalo više od 180.000 ljudi, osvojio je nominacije u kategorijama: najbolji film (drama) i najbolji glumac  – Rami Malek. U nastavku donosimo rekaciju Ramia Maleka:

“Velika mi je čast bila glumiti Freddieja Mercuryja. Zauvijek ću biti zahvalan što sam bio dio ove velike priče, njegovog života. Vječno ću biti zahvalan Brianu Mayju, Rogeru Tayloru, Grahamu Kingu, Denisu O’Sullivanu, 20th Century Foxu i New Regency produkciji. Sretan sam zbog ove nominacije. Hvala vam. Napokon, moja najveća zahvalnost pripada čovjeku koji mi je ovo omogućio, Freddieju.” – Rami Malek

Slijedi ga Moj osobni rat (A Private War), biografska drama o tragično preminuloj ratnoj reporterki Marie Colvin, sa dvije nominacije uključujući onu za najbolju glumicu – Rosamund Pike. Film možete pogledati u kinima od 10. siječnja 2019. godine

Charliez Theron je osvojila nominaciju za najbolju glumicu u filmu Tully, kojeg ćete uskoro moći pogledati na CineStar TV Premier kanalima. 

Svi navedeni filmovi su u distribuciji Blitz filma. U nastavku pogledajte trailer filma Čovjek iz sjene (Vice), s najviše nominacija, a u kinima ga pogledajte od 31. siječnja 2019. godine.