Ususret prikazivanju filma Male žene snimljenog prema knjizi Louise May Alcott.

Nakladnička kuća Znanje u 2020. godinu uplovljava punom parom te ususret prikazivanju filma Male žene, snimljenog prema knjizi Louise May Alcott, predstavlja novo izdanje ovog bezvremenskog klasika u redigiranom prijevodu Tatjane Jukić.

Male žene najomiljeniji je i najdugovječniji roman autorice koji govori o odrastanju četiriju sestara March u koje se već naraštajima čitateljice i čitatelji opetovano zaljubljuju. Nije tajna da je Alcott roman napisala prema događajima iz vlastitog života. U obitelji Bronsona Alcotta, reformista i abolicionista, koja se družila s poznatim književnicima Ralphom Waldom Emersonom, Henryjem Davidom Thoreauom i Nathanielom Hawthorneom, autorica je sebe i sestre nerijetko uzdržavala „ženskim poslovima“, radeći kao švelja, pralja i sluškinja.

Uskoro je shvatila da može više zaraditi pisanjem. Male žene donijele su joj trajnu slavu i bogatstvo, a pritom su bile daleko od „djevojačke knjige“ kakvu je od nje tražio izdavač. To je roman koji istražuje neprolazne teme: ljubav i smrt, rat i mir, sukob osobne ambicije i odgovornosti prema obitelji, te sraz Amerike i Europe.

Knjiga Male žene u izdanju nakladničke kuće Znanje dostupna je u prodaji u svim bolje opremljenim knjižarama.