U prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu otvoren je Bar&Ton Rougemarin, novi ugostiteljski koncept Marina Medaka i Rougemarin tima. Ovaj prostor nastavlja tradiciju zanimljivih gastro ideja koje su nekoć obilježile prizemlje MSU-a, prisjećajući se vremena kad je ovdje uspješno djelovao restoran zdrave hrane

Nakon perioda manje živahne gastro ponude, otvaranje Bar&Tona predstavlja osvježenje i značajan korak, pozicionirajući ovaj dio grada, uz već prepoznati Il Secondo u Sigetu, kao relevantnu točku na gastronomskoj karti Zagreba.

Bar&Ton Rougemarin

Bar&Ton Rougemarin nudi profinjeno iskustvo objedovanja u ambijentu inspiriranom suvremenom umjetnošću. Dizajn interijera, za koji je uz Marina Medaka zaslužan i slikar Hrvoje Majer, odražava promišljenu estetiku, s naglaskom na vizualan sklad i ugodnu atmosferu. Koloristička paleta i odabrani detalji suptilno korespondiraju s muzejskim okruženjem, stvarajući jedinstven prostor za uživanje.

Jelovnik, pod vodstvom iskusnog chefa Željka Lopara i uz suradnju s Dinom Galvagnom, pažljivo je osmišljen kako bi ponudio prepoznatljiva i inovativna jela. Fokus je na kvalitetnim namirnicama i kreativnim interpretacijama, stvarajući tanjure koji intrigiraju okusom i prezentacijom. Gosti mogu očekivati jela s karakterom, poput inovativnog “Paštanjoka” ili “Špeksplozije” koja obećava bogatstvo okusa, kao i nekonvencionalne kombinacije poput sicilijanske pizze s bolonjezom. Posebno intrigira koncept “Posljednja večera”, čiji će detalji biti uskoro otkriveni.

Uz restoran, Bar&Ton nudi i probranu ponudu pića i autorskih koktela, osmišljenu da upotpuni večernji ambijent. Od četvrtka do nedjelje, prostor oživljava uz glazbu, stvarajući ugodnu atmosferu za druženje. Kombinacija promišljene gastronomije i opuštene večernje atmosfere čini Bar&Ton novim mjestom susreta u Novom Zagrebu.

“Vjerujemo da će Rougemarin Bar&Ton, smješten u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti, postati centralno mjesto okupljanja i doprinijeti oživljavanju društvenog života ovog dijela grada”, Marin Medak ističe važnost ovog otvorenja za Novi Zagreb.

Radno vrijeme restorana Rougemarin Bar&Ton od utorka je do četvrtka od 08:00 do 23:00, petkom i subotom od 08:00 do 24:00 te nedjeljom i ponedjeljkom od 08:00 do 16:00.

Fotografije: Bojan Haron Markičević