Tamo vani i ovdje unutra/Foto: Ivan Slipčević

ANTISEZONA 19 – ples u Gorgoni novi je cjelogodišnji projekt na suvremenoj plesnoj sceni, koji je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu

Radi se o novom formatu za susret s aktualnim strujanjima u hrvatskom suvremenom plesu, kroz niz premijernih i repriznih izvedbi, radionica, gostovanja, razgovora kao i popratnih programa u kojima će publika moći susresti umjetnike na nove i neformalne načine.

ANTISEZONA 19 odvija se u 5 blokova po 3 do 4 dana, i to u ožujku, svibnju, rujnu, listopadu i studenom, sve u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Prvi blok je otvaranje projekta i donosi reprizu dvaju predstava nagrađenih Nagradom hrvatskog glumišta  Ms. Fox invited Ms. Cat for tea…. umjetničke skupine Kik Melone i Tamo vani i ovdje unutra, Sonje Pregrad i Ane Kreitmeyer, kao i predstavu cruel, cruel nature Zrinke Šimičić Mihanović te kratki rad Lemia IMRC plesnog kolektiva.

Kao dodani program donosimo inovativni format Bliski susreti plesne vrste, u kojemu će publika upoznati umjetnice kroz neformalne i duhovite improvizacijske dijaloge.

Drugi blok donosi premijeru skupine Kik Melone Ms. Fox i Ms. Cat predstavljaju patafizički laboratorij svega i ostaloga, treći blok premijeru Dupla pozivnicaIMRC plesnog kolektiva, zatim slijedi festival Improspekcije i na kraju godine premijera Podivljalo Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad.  Tijekom cijele ANTISEZONE 19u programu su radovi u nastajanju Što nastaje? Zrinke Šimičić Mihanović i istraživanje Koliko smo spremni…? IMRC plesnog kolektiva.

Kako bi se publika osjetila dio ovog programa i ključnim dijelom plesne zajednice, uz predstave odvijati će se moderirani razgovori i popratni sadržaji pod nazivom Hangover sesije kroz koje će se publika moći upoznati s metodama koje su oblikovale predstave.

Važno je naglasiti da je ovo suradnički projekt samo-organizacije i samo-kuriranja koji ove autorice pokreću nakon niza godina samostalnog i zajedničkog umjetničkog, organizacijskog i aktivističkog djelovanja pa je ANTISEZONA 19 zamišljena je kao mjesto stvaranja novog kontekstualnog i produkcijskog okvira na plesnoj sceni te kontinuiteta susreta različitih plesnih poetika, izvedbenih inicijativa, umjetnika  i publike.

Program je ostvaren kroz umjetničke organizacije i inicijative Četveroruka, Kik Melone, IMRC plesni kolektiv, Multimedijalna koliba, Improspekcije, financiran je sredstvima Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova. Odvija se u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

1. BLOK 27.-30. ožujka 2019.
predstave:
27. 3. Ms Fox Invited Ms Cat For Tea and a Chit-Chat One Late, Late Afternoon Last Summer, Kik Melone
29. 3. Tamo vani i ovdje unutra, Ana Kreitmeyer i Četveroruka
30. 3. LEMIA, IMRC plesni kolektiv / cruel, cruel nature, Multimedijalna koliba
eksperimentalni izvedbeni format:
Bliski susreti plesne vrste 
umjetničko istraživanje:
Koliko smo spremni…?, IMRC plesni kolektiv
radna sesija:
Što nastaje? Zrinka Šimičić Mihanović, Multimedijalna koliba
 
2. BLOK 17.-19. svibnja 2019.
premijere:
Ms. Fox i Ms. Cat predstavljaju patafizički laboratorij svega i ostalog,  Kik Melone
Što nastaje?, Multimedijalna koliba
eksperimentalni format:
Hangover sesija
 
3. BLOK 26.-28. rujna 2019.
premijera:
Dupla pozivnica, IMRC plesni kolektiv
izvedba:
Što nastaje?, Multimedijalna koliba
eksperimentalni format:
Hangover sesija

4. BLOK 23.-26. listopada 2019. 
Improspekcije 2019, međunarodni festival improvizacije, Multimedijalna koliba

5. BLOK 21.-23. studenog 2019.
premijera:
Podivljalo, Ana Kreitmeyer i Četveroruka
izvedba:
Što nastaje?, Multimedijalna koliba
popratni program:
radionica/koncert / Hangover sesija

Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji na www.entrio.hr i na dan predstave na blagajni MSU-a.