Dizajnerica koja je svoje kolekcije tri puta predstavljala na londonskom Tjednu mode, Martina Herak, novu je kolekciju predstavila u sklopu Zagreb Fashion Destinationa početkom studenog u Tvornici kulture

Kolekcija koja je na spomenutoj modnoj manifestaciji ostala i više no zapažena, obuhvaća unikatne asimetrične modele, većinom haljine, izrađene od prirodnih materijala s detaljima krutog tila. Spajanjem različitih tekstura materijala, drapiranjem i već prepoznatljivim načinom konstrukcije, Herak je i ovom kolekcijom ostala dosljedna svom načinu stvaranja i stilu, koje nikako ne možemo poistovjetiti s onim konvencionalnim. I dok je za prošlogodišnju kolekcijuđ Herak našla inspiraciju u rodnoj Istri, ovog su puta kao misao vodilja u stvaranju kolekcije bile – emocije.

“Često modni dizajneri pronalaze inspiraciju u arhitekturi, književnosti, dizajnu općenito, a zapravo nas pri stvaranju tih kolekcija vode određene emocije. Tako sam ja tugu kao jednu od sveprisutnih emocija iskoristila za stvaranje nove kolekcije. Naime, za mene tuga nije nužno “ružna” emocija, ona je pokretač za promjene, za rad na sebi. Tuga nije stalna, kao što to nije ni sreća. Ali ni ne bi znali što je to sreća kad ne bi poznavali tugu. Zato je cijela kolekcija monokromatska, točnije, crna, jer je upravo ta ne-boja asocijacija na spomenutu emociju.”

Lookbook kolekcije potpisuje sama dizajnerica, koja se fotografijom iz hobija bavi već desetak godina. 

“Nekako sam ovaj lookbook htjela napraviti sebi za gušt. Prekrasna Darija, inače moja kreativna muza i ja, odradile smo cijeli shooting u vrlo kratkom vremenu i zapravo se jako dobro zabavile. To je i cilj kreativnog stvaralaštva. Dobra zabava mašte.”

Model: Darija Gabrić

Fotografija i obrada: Martina Herak