Otkad je dizajner Alessandro Michele napustio Gucci, te je najavljeno da će ga naslijediti Sabato de Sarno, svi željno iščekuju prvu kolekciju novog dizajnera. Do toga ćemo se morati još malo strpjeti, jer će Gucci SS24 kolekcija biti predstavljena tek krajem rujna na milanskom tjednu mode.

No, prve naznake kako će Sabatov Gucci izgledati sam je dizajner otkrio prije par dana na svojem Instagramu. Objavio je fotografiju nadolazeće kampanje koja još nije službeno predstavljena. I internet je poludio! Sudeći po kampanji, novi je Gucci sličniji minimalističkom seksipilu kakvog je volio Tom Ford u legendarnoj eri Guccija pod njegovim vodstvom. Maksimalistička estetika koju je njegovao Alessandro čini se da je, bar zasad otišla u zaborav!

Lice kampanje je kanadsko- poljska manekenka Daria Werbowy, s kojom dizajnera veže dugogodišnje prijateljstvo. Čini se da će ovo biti godina njenog velikog povratka, jer smo već pisali da bi se trebala pojaviti i u novoj kampanji obožavane Phoebe Philo. Fotografiju kampanje, snimane u Chateau Marmontu u Los Angelesu potpisuje David Sims, uz styling Alastair McKimma.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabato De Sarno (@sabatods)

 

Foto: Sabato de Sarno instagram