2021. obilježava se 25. godišnjica prvog napravljenog Tamagotchija. Sada je ova kultna igračka koju smo skrivali pod školskim klupama dobila suvremeno ruho

Mislili smo da nas ne mogu više vratiti u vrijeme kad smo bili klinci, ali uvijek se iznova prevarimo. Zahvaljujući zajednici posvećenih obožavatelja, ova je ikonska igračka održavala popularnost tijekom desetljeća s 83 milijuna prodanih primjeraka do 2021. godine. Stoga ne čudi njihova odluka da poznatog ljubimca pretvori u funkcionalnog suvremenog prijatelja.

tamagotchi
Otkad je došao na tržište 1996. godine, Tamagochi je među najprodavanijim igračkama kasnijih 90-ih i 2000-ih. (Foto: Natalia Chobakova / Shutterstock)

Nazvan “Tamagotchi Smart”, uređaj dolazi u pastelno ružičastoj ili srebrnosmeđoj boji, a sat je opremljen zaslonom osjetljivim na dodir. Vaš virtualni suputnik budit će se vašom glasovnom naredbom, a tu će biti i (malo friki) značajka “Power Up” koja korisnicima omogućuje snimanje razgovora s kućnim ljubimcima kako bi se potaknula dublja veza. 

Tamagotchi Smart bit će u prodaji u Japanu u studenom po cijeni od oko 60 dolara, a kad će doći do Europe tek ćemo saznati. Ne možemo ustanoviti želimo li ih na ruci ili da to ostavimo mlađima, no vrijeme će pokazati. Nepobitna činjenica je da izgledaju strašno slatko.

Foto: PR