„Seven Psalms“ je novi projekt Nicka Cavea, specifičnog formata gdje glazbenik spaja sedam psalama, koje je napisao tijekom lockdowna, s glazbom koju je skladao u suradnji s Warrenom Ellisom, svojim dugogodišnjim suradnikom

Ova dva glazbena genija kada se spoje svaki put kreiraju božanstveno djelo tako da je ova vijest sigurno razveselila sve obožavatelje lika i djela, a onima koji još nisu upoznati s ovim genijalnim tandemom možemo samo poručiti da ih čeka jedno nadnaravno literarno i glazbeno iskustvo! Album izlazi 10. lipnja i sadrži sedam uglazbljenih komada, psalama, i jednu 12-minutnu instrumentalno djelo.

Nick Cave

Album će se moći nabaviti kao dio limitirane edicije 10” vinila i prednarudžbom putem streaming servisa. „Sedam psalama predstavljeno je kao jedna duga meditacija – o vjeri, bijesu, ljubavi, tuzi, milosrđu, seksu i pohvali. Zastrta je to i kontemplativna ponuda koja nosi neizvjesno vrijeme. Nadam se će se mnogima svidjeti.“ – izjavio je Nick Cave prilikom novinskog predstavljanja projekta.

 

Fotografije: Nick Cave, Cave Things