Sasvim je jasno kako Netflix s više od 200 milijuna pretplatnika apsolutno caruje kraljevstvom streaminga, no zanimljiva su nagađanja kako bi uskoro mogli zavladati još jednom sferom zabave – videoigrama

Kako navodi cijenjeni Bloomberg.com, a ovu vijest prenose i brojni marketing-tech mediji, Netflix bi sljedeće godine svojim pretplatnicima mogao ponuditi i zabavu kroz video-igre. Naime, kako su i iz stožera kompanije nedavno i potvrdili, na visoku poziciju potpredsjednika razvoja igara (Vice President of game development) doveli su Mikea Verdua, iskusnog menadžera koji se na sličnoj poziciji već nalazio u Facebooku, a radio je i za svjetski popularnu kompaniju Electronic Arts, pionire video-igara.

Ova tema je još uvijek u svojim povojima te se Netflix zasada nije službeno oglasio, no prema nekim izvorima, u narednim mjesecima kompanija će fokusirano početi graditi “gaming” tim, što potvrđuju i oglasi za posao na službenim stranicama.

Sasvim je jasno kako bi Netflix na ovaj način pretekao svoje glavne konkurente – Disney, Hulu, HBO…te korisnicima ponudio novu interaktivnost s vlastitim sadržajem. Jedan od prvih ovakvih koraka predstavili su posebnom epizodom “Black Mirror: Bandersnatch”, tijekom koje su gledatelji mogli sami birati daljnji smjer razvoja događanja, a koja je, kako i Netflix navodi, otvorila vrata novom formatu interaktivnosti s video-serijalom.

Svakako hrabar korak za Netflix i definitivno jedna od onih tema koje ćemo u narednom periodu pomno pratiti.

Foto: Shutterstock