Instagram @bhasha05

Na izboru za Miss Engleske žiri je zatražio ‘no make up look’ svih sudionica prije izbora u top 20.

Ako se dobro sjećate, s izborom za miss uvijek smo asocirali tjedne i tjedne priprema sudionica, besprijekoran izgled od glave do pete, make-up, frizuru i savršen izbor haljine. Čini se kako Engleska mijenja trendove i  nalaže nešto sasvim novo što su mnogi već prozvali itekako patronizirajućim.

Naime, član žirija na izboru u Engleskoj zatražio je od djevojaka da prije no što krene izbor za top 20 najljepših, moraju se fotografirati bez šminke. Čini se kako je ‘no make up’ trend stigao i u ovu sferu. Ne samo to, djevojke su morale objaviti svoju fotografiju na Instagramu, u crnom topu i trapericama, kako ništa ne bi odvlačilo pažnju od njihovog prirodnog izgleda.

Ovo najtecanje za ulazak u uži krug nazvali su ‘Bare Face Top Model’, a njihov izgled komentirati će i profesionali skaut za modele. Objašnjenje od strane žirija je sljedeće: ”Primjetili smo da se jako puno djevojaka prijavljuje za ovo natjecanje s gomilom šminke, umjetnim trepavicama i nacrtanim obrvama, prekrivajući time svoju prirodnu ljepotu, a to uistinu nije potrebno. Nadamo se da će ih ovo navesti da nose što manje šminke.”