Mlada glazbenica Nela ima novi singl – “Nebo gori”, koji  je momentalno po objavi na YT izazvao salvu pozitivnih reakcija. Nelin prepoznatljivi glas i aražmanski potpis Mihovila Šoštarića kombinacija su koja će ove godine dominirati playlistama. 

Nela – novi singl Nebo gori

Glazbu potpisuje Antonela Đinđić, na tekstu je radio već uigrani tim koji čine Antonela Đinđić, Ivana Belošević i Marsela Mrnjavac. Aranžman je djelo talentiranog producenta Mihovila Šoštarića Lockrooma, poznatog po moćnoj originalnoj produkciji. “Nebo gori” donosi nešto potpuno drukčije na domaću glazbenu scenu, predstavljajući uzbudljivu fuziju Nelinog vokala i amapiano beata. Ovo je prvi put da na hrvatskoj sceni imamo priliku čuti ovaj beat.

“Nebo gori” natjerat će vas da se gibate u ritmu, a istovremeno je idealan soundtrack za vožnju, uživanje na plaži ili šetnju gradom. Vokalno superiorna Nela je za svoj najnoviji glazbeni video pripremila vrlo hrabru i osobnu te vizualno zanimljivu priču. Režiju potpisuje Đurđina Samardžić – GG Help, spot je snimljen u Beogradu, a gledatelje vodi na dinamično umjetničko putovanje.

Željela sam izaći iz zone komfora i pružiti sebi priliku da napravim nešto drugačije s talentiranim ljudima s kojima dosad još nisam surađivala. Vodio me osjećaj koji me rijetko vara. Prirodno naginjem promjenama, a ovo je bila jedna promjena koja mi je trebala. GG Help (Đurđina Samardžić), autorica cjelokupnog vizualnog koncepta (redateljica, producentica, art direktorica, montažerka), već neko vrijeme me intrigira svojim radovima, stavovima i smislom za umjetnost. Pronašle smo zajedničku točku, kako prijateljski tako i umjetnički, što je rezultiralo ovim glazbenim videom za Nebo gori. – istaknula je Nela

GG Help, čiji radovi su nam poznati po suradnjama s Hiljsonom Mandelom, Miach i Natali Dizdar, opisuje što ju je inspiriralo za Nelin spot: U radu na glazbenim spotovima, pokušavam istražiti ljudsku ranjivost, nešto što se krije iza umjetničkog života izvođača na pozornici. U videu koji je premješten u sferu fantazije, artikuliran isključivo kroz dizajn svjetla, također sam željela uključiti nešto živo – blisko i stvarno, poput životinja, okoliša, prirodnih pojava i drugog. Ti dodatni kadrovi i njihova brza izmjena remete strukturu videa na poetski način, ali je istovremeno i nadograđuju jer pobuđuju različite emocije, atmosfere i ponovno povezuju gledatelja s uspomenama – koje su uvijek vrlo individualne.

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma “Melodrama”, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske glazbene scene, cijenjena u glazbenim krugovima, ali i među publikom. Iza sebe broji singlove koji redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a s novim singlom “Nebo gori” taj niz uspjeha će se sigurno nastaviti.

Fotografije: promo