(Degrenne Paris)
Kako se dizajnerski trendovi sve više upliću u naš život, svjedoči i pojava kako više nije dovoljno biti samo stylish u odijevanju. Sada se pazi i gleda kako ste uredili svoj dom, kakav vam je ured pa čak i kakvo posuđe koristite.

Jer više ne možete oduševiti svoje goste ako im poslužite izvrsno jelo na običnim bijelim tanjurima. To bi značilo da niste baš u korak s posljednjim kulinarskim dostignućima i da ne pratite novosti po pitanju food dizajna. Zato smo pretražili što predlažu imena u svijetu produkt dizajna te koji su to trendovi trenutno najpopularniji u posuđu. Ono što smo pronašli nas je oduševilo. Za oko nam je zapelo crno minimalističko posuđe, pastelno posuđe inspirirano oblacima, ručno rađeni tanjuri u kojima je otisnuto pravo cvijeće te predivni ‘marbel’ tanjuri. Izbor je stvarno velik i svatko će naći svog favorita. Ako ste spretniji, ovakvo posuđe možete lako izradi i sami, na internetu ima dosta videa i savjeta kako postići određene efekte.

Hessa Al Ajmani
Hessa Al Ajmani je vizualna umjetnica rodom iz Abu Dhabija koja danas živi u Ajmanu. Kroz svoj rad proučava ljudsku psihologiju i prirodni svijet te ga koristi kao stalnu inspiraciju. Njezino posuđe je u potpunosti ručno izrađeno i obrađeno te je interesantno jer na jednu stranu tanjura, pladnjeva ili šalica umjetnica utiskuje pravo cvijeće kako bi dobila realan prikaz biljke utisnut u dizajn.

View this post on Instagram

🌺🦜

A post shared by Hessa Al Ajmani 🌿🌙🔮 (@hessaalajmani) on

Designstuff
Designstuff je online trgovina stvorena za sve zaljubljenike u skandinavski dizajn. Pokrenula ju je Dankinja Christina Fedders koja živi u Melbourneu jer je željela svoju ljubav za dizajn prenijeti i na druge. Izvrstan izbor suvremenih kućanskih potrepština, namještaja, igračaka je pažljivo izabran kako bi zadovoljio vrhunske zaljubljenike u skandinavski dizajn. Nas je oduševio BLOOMINGVILLE posuđe izrađeno od bambusa, melamina i polyresina te dolazi u pastelnim zemljanim tonovima, a pogodno je i za van.

View this post on Instagram

// SALE UPDATE 🤓 … So we discovered on Wednesday that DS Owner – Christina doesn’t really relate to the titles “Girl Boss” “Fearless Leader” or “C Fedds” … As we are so fond of calling her 😆 … Apparently she prefers CFO … “Chief Financial Officer” 😂 … And will actually refer to herself as “CFO” in third person, IF you’re lucky enough to catch her 😂 … Yep, for everyone who is sh*t with their money, C Fedds should be your HERO and aspiration 🦸🏼‍♀️ … Girlfriend got that shit LOCKED. DOWN. 😆🙌🏼💪🏼 … So long story short, CFO is VERRRRY HAPPY and so grateful to you guys for giving us our biggest sales day ever. Your support for our Tiny Business never fails to surprise and awe us. You’re amazing. And we’re SO unbelievably grateful. TRULY 😭😍. If you want to see C Fedds HEAD EXPLODE, then keep shopping 😂 … Enjoy 15% OFF until Midnight Tonight. No code required. Just ADD TO CART 🙂 Some exclusions apply. Happy Shopping! ✨ Team DS. X

A post shared by Interior + Scandinavian Design (@designstuff) on

DcoreStore
DcoreStore čini grupa kreativnih ljudi koji strastveno vole dizajn te su u stalnoj potrazi za interesantnim i drugačijim predmetima za vaš dom. Njihov jedinstven izbor se ne može pronaći u uobičajenim trgovinama jer vole dizajn koji čini razliku i utječe na život. Uvijek traže predmete koji imaju drugačiju boju od uobičajene te daju posebnu čar i izvanredno iskustvo. Imaju široku paletu suvremenih i nekonvencionalnih pribora za jelo, poput kromiranih žlica u raznim bojama, posuđe u obliku oblaka ili luksuznih ‘marble’ tanjura.

Degrenne
Prije 70 godina Guy Degrenne je napravio revolucionarno umjetničko posuđe namijenjeno za svakodnevnu upotrebu. U poslijeratnoj Francuskoj posuđe koje je proizvedeno od nehrđajućeg čelika ubrzo je postalo moderno. Od tada do danas, Degrenne se nametnuo kao poznati francuski proizvođač posuđa koji izrađuje vrhunsko posuđe s craftsmen potpisom.