Kad je u pitanju korištenje rumenila, vizažisti tvrde da je poželjno postići efekt ”kao da vas je zima ištipala za obraze”

Dakle, rumenilo ne smije biti previše uočljivo, već se mora stapati s bojom kože i djelovati kao da ste se prirodno zarumeneli. Ali, kako se to postiže? Prije nanošenja rumenila nasmiješite se da biste naglasili  jagodice, odnosno najistaknutije dijelove obraza. Na tom  mjestu rumenilo bi trebalo  biti najintenzivnije, a otamo bi ga trebalo raspršiti prema  sljepoočnicama i duž linije obraza. Zlatno pravilo nanošenja rumenila  je ovo – treba ga dobro utrljati i  lagano nijansirati. Naravno, postoje  i određena profesionalna pravila i  trikovi koje možemo primjenivati.

Koja boja vam odgovara?

Analizirajte boju kože vašeg lica. Ako  koristite rumenilo u nijansi koja nije prisutna u vašem tenu, krajnji rezultat  će biti neprirodan.

Svjetla koža i oči

Svijetao ten sadrži narančaste i  ružičaste podtonove, pa su rumenila u svim nijansama ružičaste ili koraljne  boje savršen izbor. Tamnije boje će djelovati neprirodno (nalik na gejše),  dok rumenila zemljanih tonova mogu kreirati žućkast izgled kože.

Maslinasti/tamni ten

Prema tvrdnjama make up artista, maslinasta koža sadrži zlatne podtonove, pa su brončana rumenila ili rumenila sa  zlatnim tonom najbolji izbor. Klasične crvene nijanse također djeluju lijepo na  maslinastoj koži, dok hladne ružičaste nijanse trebate izbjegavati.

Naš izbor pogledajte u galeriji!