Kako stvarno želite da izgledaju vaša jutra?

Ako ste među onima koji se još uvijek ‘bore’ s dnevnom organizacijom i svaku večer si kažete ‘od jutra ću drugačije’ pa poremetite vlastite planove – evo kako se stvarno dovesti u red, ako se vodimo za onom da se po jutru dan poznaje. Poanta jutarnje rutine je da vam u potpunosti odgovara, ok barem djelomično. Da u njoj ima nešto što vas čini sretnima, a ne svakodnevno frustriranima misleći da vi to morate bolje. No, krenimo ispočetka:

Vrijeme buđenja:

Budite iskreni prema sebi – jeste li ili niste jutarnji tip? Ako niste, neće vas samoizolacija i provođenje vrijeme kod kuće pretvoriti u novu osobu. Volite dulje odspavati? Dopustite si, ali ograničite vrijeme, tj. dajte si neko vrijeme preko kojeg je vam je uistinu previše i koje utječe na vaše radne obveze. Ali, ne, ne morate uključiti budulicu u 7 ako vam to ne odgovara. S druge strane, ako ste ranojutarnji tip, uživajte u ranom buđenju i dalje.

Prvi koraci: Tu se često znamo pogubiti i izgubiti dragocjeno vrijeme. Zato dobro razmislite i složite mentalne prioritete. Ako morate raditi, odredite si koliko vremena ćete provesti na pripremu. Obavite kupaonicu i odijevanje, složite doručak i kavu i – sjednite za radni stol. Sve ostale sitnice poput čišćenja, ili bilo čega što primjetite usput, mogu čekati.

View this post on Instagram

Breath in, breath out. #byronbay

A post shared by Mija (@mija_mija) on

Tjelovježba: Ako ste jedna od onih osoba koja je uspjela, i uživa, vježbati uz You Tube kanale ili se dobro istegnuti na svojoj yoga prostirci ujutro, napravite malu organizaciju po pitanju posla. Realno, ako se ne razgibate odmah ujutro, proći će vam dan, i kasnije će vam pažnju oduzeti druge stvari. Možete razgibavanje ubaciti u jutarnju rutinu, odmah nakon buđenja i prije doručka, a trik je taj da one najhitnije poslovne obveze pripremite dan prije. Tako ćete ujutro dobiti na vremenu koje onda možete posvetiti sebi.

Prioriteti, prioriteti, priorieti: Znamo, kada toliko vremena provodimo kod kuće teško je razdvojiti privatno i poslovno vrijeme. Zato svaki put kada ste anksiozni ili nervozni samo se upitajte – ok, što je trenutno važnije, i lako ćete doći do odgovarajućeg odgovora. Sve drugo može čekati.

Ne budite strogi prema sebi: Takva su vremena da se snalazimo kako znamo. I kada ste odlazili u ured, postojali su određeni rokovi i niste uvijek svima bili na dispoziciji, jel tako? Tko kaže da ista pravila ne vrijede i kada radite od kuće. Neke stvari mogu pričekati i na kraju dana, uvijek ćete sve stići. Uspjeli ste toliko puta do sada, zašto bi ovaj put bilo išta drugačije?

Foto: Unspash, Instagram @mija_mija