Marko Lopac

Fesch’markt u Linzu, Špancirfest u Varaždinu, Goulash Disko na Visu i Food Truck Festival na zagrebačkom Jarunu samo su neki od glazbenih i gastro festivala s Munchyjevog itinerara

Nakon što je dvije godine neumorno lutala festivalima šireći zamamne mirise azijske kuhinje začinjene prstohvatom Mediterana i oduševljavajući čak i najzahtjevnija nepca, omiljena putujuća kuhinja Munchy odlučila je odmoriti kotače svoje limene prikolice. Ne, ne, to nipošto ne znači da će predahnuti i mirno čekati ljeto. Najdraža gastro prikolica pronašla je svoje mjesto u dvorištu popularnog Vintage Industrial Bara na adresi Savska cesta 160 i već je upregnula svoju vrijednu kuhinju, a s novom lokacijom stigli su, naravno, i poneki noviteti.  

Borko Vukosav

Osim što više ne morate “hvatati” lutajuću gastro prikolicu i znate da vas ona čeka ispred dobrog starog Vintagea, odlična je vijest i ta da fina jela iz Munchyjeve kuhinje sada mogu brzo doputovati i do vašeg stola. Naime, Munchy je uveo dostave, pa putem aplikacije Wolt (a uskoro i aplikacije Glovo i Pauza.hr) možete s Munchyjevog jelovnika naručiti što god vaše nepce poželi. Naravno, od napornog dana možete predahnuti i u dvorištu gdje vas, ispred omiljene limene prikolice, čekaju stolovi, a svoju narudžbu možete preuzeti “za van” i pojesti gdje god vam srce poželi. A što sve Munchy sada nudi ljubiteljima dobrog zalogaja? Pa, ukratko, sve svoje gastro uspješnice, dnevne menije i ponešto “na žlicu”, za sve one koji su željni tople i utješne, “mamine” kuhinje. 

“U našoj ponudi možete pronaći bubble waffle koji sam prvi put kušao u Hong Kongu, a Zagrepčane sam upoznao s njim na Fuliranju 2018. godine. Ispred naše prikolice znalo se čekati i po pola sata na taj fini crunchy slatkiš, a nadam se da će i ostati tako popularan.”

Marko Lopac

“Tu je i frap koji je Munchyjev originalni recept i vrlo je dobro prihvaćen. Znam da neće nikad biti popularan kao burger, ali publika sjajno reagira, pogotovo oni kojima nije strano kušati nešto novo. Oni željni nešto zdravije klope vole naš Thai curry. Trenutačno po akcijskoj cijeni nudimo pileći i veganski curry, a dobra vijest je i ta da će Munchy cure, Mateja i Paola, svaki dan kuhati i nešto ‘na žlicu'”, objasnio je vlasnik Munchyja Filip Eterović.