Netflixu kriminalističke drame nisu strane, a njegova najnovija TV serija sigurno će zaokupiti ljubitelje žanra.

Narco-Saints je briljantna dramatizacija koja se temelji na istinitim događajima. Njegov službeni zaplet je sljedeći: “Obični poduzetnik pridružuje se tajnoj vladinoj misiji hvatanja korejskog narkobosa koji djeluje u Južnoj Americi.”

U priči postoje neke sličnosti s Breaking Bad i Ozark, s obzirom na to da se temelji na naizgled običnoj osobi koja biva upletena u nasilni rat droge, pa će navedenih serija sigurno zavoljeti i ovu.

Južnokorejska drama, u kojoj glumi, između ostalih, Park Hae-soo iz svjetske senzacije Squid Game, juri prema vrhu Netflix ljestvice, a već je na trećem mjestu odmah iza Cobra Kai i The Crown na svjetskoj razini.

 

Narco-Saints (koju ne treba brkati s izvrsnom serijom Narcos) još je jedna serija koja dokazuje da je Netflixova vjera u južnokorejsku kinematografiju opravdana. Dosad su nam priuštili radove kao što su Squid Game, Money Heist spin-off Korea: Joint Economic Area, All Of Us Are Dead, Kingdom i Hellbound.

Svi su debitirali visoko u prvih 10 ljestvica i s pravom su Netflix učinili mjestom za pogledati jako dobre južnokorejske filmove i serije.

Osim što su se pomaknuli gotovo na prvo mjesto ljestvice, Narco-Saints trenutno uživaju visoku ocjenu Rotten Tomatoes – 86%! To je daleko više od nedavnih TV emisija koje su Netflixu došle na prvo mjesto.

Trenutačnih Netflix top 10 u svijetu:

  1. Cobra Kai 
  2. The Crown 
  3. Narco-Saints 
  4. The Imperfects 
  5. Diary of a Gigolo 
  6. Devil in Ohio 
  7. Young Lady and Gentleman 
  8. Extraordinary Attorney Woo 
  9. High Heat 
  10. Dated and Relate