Veliki smo fanovi mađarskog brenda Nanushka, pa smo s velikim zanimanjem pogledali novu kolekciju za jesen/zimu 2023. Sve ono što volimo kod Nanushke prisutno je i u ovoj kolekciji: jako nosivi komadi u kojima se odmah možemo zamisliti, ležerne siluete i najfiniji materijali.

Posljednja kolekcija naziva „ Shape shifting“ istražuje  kako odjeća uzajamno djeluje s tijelom. Pozdravljene su nesavršenosti a meke tkanine te njihovo istezanje i iskrivljenje stvara fluidne siluete. Kreativnu direktoricu Sandru Sandor inspirirali su umjetnici  Constantin Brâncuși i  Bill Brandt te njihova interpretacija prostornog odnosa između umjetničkog djela i gledatelja. Tako je i dizajnerici  u fokusu povezanost između odjevnog predmeta i osobe koja će ga nositi.

nanushka

Zanimljiva novost kolekcije su modularni i multifunkcionalni outfiti: mini haljine mogu se produžiti dodatkom suknji, kratke jakne se transformiraju u kapute. Nanushkina pak estetika modernog putnika također se provlači kroz kolekciju, nomadski štih posebno daju Aran pleteni motivi koji inspiraciju crpe iz folklora.

nanushka

Tonalitet kolekcije je većinom neutralan , uz akcent ružičaste, zelene te ljubičaste.

nanushka

nanushka

Iako nas je oduševila cijela kolekcija, posebno su nam se svidjele široke lepršave hlače prisutne u nekim lookovima. Da li stilizirane sa seksi kardiganom ili kožnim pončom, jednostavno pozivaju na nošenje. Ne želimo čekati sljedeću jesen pa ih već sad planiramo uvrstiti u garderobu. Zato u nastavku izdvajamo par primjeraka iz aktualnih kolekcija, ako ih i vi već sad želite nabaviti.

H&M
H&M, 40 euro
frame
Frame, 396 euro
zara
Zara, 50 euro
emporio
Emporio Sirenuse, 429 euro
reserved
Reserved, 26 euro

 

Fotografije Nanushka lookbooka : Jacqueline Landvik