Dolazak ljeta donosi sa sobom sunce, toplinu i priliku za uživanje u opuštenim večerima. Kada sunce zađe i temperature postanu ugodnije, sjedeće garniture postaju središnji komad namještaja koji vam omogućuje da stvorite udobno i privlačno okruženje za svoje društvo i obitelj.

Kako biste maksimalno iskoristili ovo prekrasno godišnje doba, ključno je imati garnituru koja vam pruža udobnost, stil i funkcionalnost. U nastavku donosimo nekoliko savjeta dizajnera interijera iz Namještaja Mima pomoću kojih ćete stvoriti čarobne ljetne večeri za nezaboravno iskustvo!

Kutna garnitura Arabella
1. Udobnost i opuštanje

Kada temperature rastu, udobnost postaje prioritet. Razmislite o prostoru kojeg imate na raspolaganju i broju ljudi koji će često koristiti garnituru. Izborom prave garniture koja pruža udobnost, podršku i mekanost, omogućujete svim prisutnima da se opuste i uživaju u svakom trenutku.

Garniture s ergonomskim dizajnom, mekanim jastucima i prostranim sjedalima osiguravaju da se vaši gosti i vi osjećate udobno tijekom dužeg vremena provedenog na otvorenom. Izbor sjedeće garniture s dodatnim funkcijama, poput ugrađenih stolića ili prostora za odlaganje, omogućuje vam da lako držite osvježenja, knjige ili druge predmete unutar dosega dok uživate u ljetnim noćima.

Kutna garnitura Amsterdam
2. Stvaranje intimne atmosfere

Ljetne večeri pružaju priliku za stvaranje intimne atmosfere koja potiče razgovor, smijeh i povezanost s voljenima. Odabir garniture s dovoljno prostora za sve prisutne ili otvorenim rasporedom koji potiče interakciju, može pomoći u stvaranju toplih i intimnih trenutaka.

Rasvjeta igra važnu ulogu u stvaranju atmosfere i osvjetljavanju vaših ljetnih večeri. Razmislite o postavljanju svjetiljki ili lampiona oko sjedeće garniture kako biste stvorili mekanu i ugodnu atmosferu. Možete koristiti i viseće svjetiljke iznad garniture kako biste stvorili dodatnu toplinu i eleganciju. Birajte toplu, nježnu rasvjetu koja će otpuštati nježnu i nenametljivu svjetlost.

Kutna garnitura Pandora

 

3. Estetski dodir

Ljeto je sezona koja poziva na svježinu i opuštanje. Za stvaranje osvježavajuće atmosfere odaberite garnituru u nijansama poput bijele, svijetlo plave, mint zelene ili žute kako biste unijeli dašak ljeta u svoj prostor.

Također, garniture s ukrasnim jastucima u kontrastnim bojama mogu dodati dodatnu živost i stilski naglasak. Pastelne boje, svijetli tonovi i prirodni materijali poput ratana ili drveta pružit će dodatan osjećaj svježine i elegancije u vašem interijeru.

Kutna garnitura Diego

 

Kutna garnitura Maxi

 

4. Prilagodljivost i fleksibilnost

Modularne sjedeće garniture omogućuju vam prilagodbu i fleksibilnost prema vašim potrebama i prostoru. Moduli i dijelovi garniture mogu se lako premještati i reorganizirati kako biste ih prilagodili svojim potrebama, željama, prostoru i broju gostiju. Ova prilagodljivost omogućuje vam stvaranje optimalnog rasporeda koji zadovoljava potrebe svih prisutnih, bilo da se radi o opuštanju uz knjigu, večeri uz koktele ili zabavi s prijateljima.

Kutna garnitura Happy

 

5. Dodaci za atmosferu

Sjedeće garniture pružaju mogućnost dodavanja raznih dodataka koji stvaraju atmosferu i podižu ljetne večeri na višu razinu. Ukrasni jastuci, pokrivači, svijeće, lanterne, tepisi i biljke mogu se koristiti za stvaranje živosti, topline i dojmljivosti.

Možete se zaigrati s bojama, teksturama i visinama kako biste stvorili privlačan vizualni dojam koji će upotpuniti atmosferu ljetne večeri. Dodajte udobnost sjedećoj garnituri uz pomoć jastuka ili laganih deka. Jastuci su idealni za stvaranje ugodnog sjedišta i dodavanje boja ili uzoraka. Istražite različite veličine i oblike jastuka kako biste ih prilagodili svojim potrebama i estetici.

Kutna garnitura Florence

 

Potražite svoju garnituru iz snova na Miminoj stranici.

Tekst i fotografije: Promo