Sanja Žeželj je 29-godišnja dizajnerica i osnivačica malog slovenskog ateljea koji se bavi  izradom nakita, a koji nam je zapeo za oko na društvenim mrežama – Vivid Atelier. Razgovarali smo s njome

Kako to već ide, razgovor je krenuo od samih početaka, od prvih trenutaka kada se javila ljubav i strast prema izradi nakita. Odgovor ne iznenađuje, Sanja kaže kako ju je moda zanimala otkad zna za sebe, te kako su joj ruke uvijek imale potrebu nešto izrađivati, baviti se nečim kreativnim. 

“Još u osnovnoj školi počela sam izrađivati nakit. Prvo kako bih sestru i sebe uljepšala nečim unikatnim, a onda se tijekom godina javila ideja da bih mogla prodavati svoje naušnice kako bih upotpunila svoj budžet dok sam studirala medicinu i usporedno završavala ekonomiju. Tako sam prije 3 godine osnovala svoj mali brend Vivid Atelier.”

Kaže kako je sve krenulo vrlo spontano, prvi kupci su joj bili prijateljice, da bi zatim posjetila nekoliko hand-made festivala koji su je ohrabrili davši joj uvid u to da ono što radi se zaista i sviđa ljudim. Nedugo nakon, počela je prodavati naušnice preko specijaliziranih hand-made dućana. U Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Celju, pa čak i u jednom od svjetskih centara mode Parizu na što je posebno ponosna. A kako izgleda izrada?

“Volim različite boje i oblike. Uvijek nastojim odraziti svoj um i strast u svom ručnom radu. Upravo sve to predstavlja riječ Vivid, stvarati snažne živopisne osjećaje i slike u umu.” kaže nam Sanja. “Volim nositi nakit jedinstvenog dizajna i to je jedan od razloga zašto uglavnom stvaram naušnice za sve prigode i stilove. Uvijek se trudim da moje naušnice budu jedinstvene i elegantne. Nakit dizajniram sama u svom malom ateljeu. Prvo nacrtam oblik, a potom zamislim boje koje ću koristiti u novoj kolekciji.”

Inspiraciju za dizajn nalazi najviše u umjetninama iz doba klasicizma i u romanima engleskih pisaca. “Slijedi izrada naušnica pri čemu koristim samo najkvalitetnije proizvode kako bi one i trajale. Primarna i glavna komponenta je polimerna glina, fantastičan materijal za rad. U svom izvornom stanju je mekana i fleksibilna, ali nakon termo procesa materijal postaje čvrsta i lagana. Zatim se elementi poliraju, izbuše se rupice i idu dalje na sastavljanje prema prethodno razradjenom planu. Pored polimer mase koristim i gotove elemente koji se mogu kupiti, a od nedavno sam počela koristiti i epoxy smolu za neke dijelove naušnica.”

U ponudi joj je trenutno naglasak na naušnice, no ponekad pored njih u kolekciju uključi i ogrlice i narukvice, a uskoro će u ponudi biti i stalne kolekcije za vjenčanje. Svakako posjetite njezin online shop ili je zapratite na Facebooku i/ili Instagramu