Ovaj mali rovinjski hotel zapazio je i Guardian, a Conde Nast Traveler stavio ga je na svoju listu preporuka. Pa tko smo mi da kažemo da The Melegran nije jedan od najboljih izbora za smještaj ako se nađete u Rovinju?

Vlasnici ovog rovinjskog hotela kažu kako je njihova priča vrlo jednostavna – jednostavno obožavaju Rovinj. Tu su se čak i vjenčali. Puljanka Lea Lazarić Calvert, investicijska bankarka, i Adrian Calvert, australski odvjetnik, poduzetnik i venture ulagač sreli su se za vrijeme studija, a na odluku da pokrenu hotel došli su nakon što su posjetili Rovinj, tu se vjenčali i jednostavno zaljubili. 

Design hotel The Melegran nalazi se u Starom gradu, u kamenoj zgradi iz 19. stoljeća u ulici Garzotto. Sadrži 13 smještajnih jedinica, od kojih je svaka drugačija od druge, ali jednako karizmatična, šarmantna i vibrantna. Svaka soba “ima svoju priču”, a gostima se nudi mogućnost da i sami podijele svoju priču pomoću pisaće mašine! Odnedavno su uvrstili i lounge sobu, kojoj gosti mogu pristupiti u bilo koje vrijeme, primjerice nakon šetnje gradom, kako bi čitali knjigu, podružili se ili bingeali omiljenu Netflix seriju.

No, ono što je najvažnije jest to da The Melegran ima neke od najšarmantnijih soba u Rovinju. Vidljivo je kako se u ovom neformalnom, a opet luksuznom butik hotelu, pazilo na svaki detalj. Da bude optimistično, veselo, opušteno. Boje, teksture, uređenje, rasvjeta koju potpisuje dizajner Dean Skira, neonski natpisi Melegran u zidu od zelenila, ambijentalna rasvjeta u sobi, Cowshed kozmetika, tuševi mat zlatne boje, radio/dock za iPhone dizajniran u obliku malog Marshallova pojačala, kreveti jedni od najudobnijih u Hrvatskoj… Ne ustručavamo se reći da je ovaj hotel čak i dovoljan razlog da posjetite Rovinj, a onda i uživate u ovom istarskom biseru, te se možda i u njega zaljubite, baš poput Lee i Adriana.

flash!

Ako želite odsjeti u ovom preslatkom hotelu, trenutno je aktualna super akcija za domaće goste, u sklopu koje možete realizirati popust od 50 %, i to unosom koda PUTUJEMDOMA prilikom rezervacije na web stranici hotela. Akcija vrijedi do 15. svibnja, a mogu je iskoristiti gosti koji planiraju boraviti u The Melegranu dva ili više noćenja. Za one koji će odsjesti samo jedno noćenje, popust je 30 %.