Mnogi od nas žive život uvjereni da nas sreća čeka negdje iza ugla. 

To je onaj posao koji želimo, to je ona savršena veza, to je trenutak kada završimo fakultet ili zaradimo određenu količinu novaca… No, profesorica s Yalea, dr. Laurie Santos kaže da sreća dolazi iz potpuno drugog mjesta. “Naš mozak nam laže čitavo vrijeme, želimo krive stvari. Mozak nam stalno govori da moramo promijeniti svoje životne okolnosti da bismo bili sretniji.” Ono što ona kaže jest da sreća dolazi iz “jednostavnih dnevnih rutina, malih stvari poput druženja s prijateljima, uzimanja vremena za sebe i bivanaj u trenutku”, rekla je u nedavnom intervju.  

Dr. Laurie Santos predaje najpopularnije predavanje na Yaleu u njegovoj 300-godišnjoj povijesti, “Znanost Well-Beinga” koji prenosi znanje studentima kako biti sretni. No super je vijest da ne morate ići na Yale da bi ga imali šansu slušati, već je dostupan besplatno online, a ovo predavanje u trajanju od 10 tjedana možete gledati ovdje. 

“U ovom predavanju, sudjelovat ćete u seriji izazova dizajniranih da povećaju vašu razinu sreće i izgrade mnogo produktivnije navike. Kao pripremu za to, profesorica Laurie Santon otkrit će mnoge zablude vezane za sreću, krive postavke našeg uma koji nas usmjerava na razmišljanje koje imamo o sreći i istraživanja koja će nam pomoći da se promjenimo.”