Iako nam se ljeto, zbog vremenskih prilika, čini daleko, to nas ne sprječava da sanjamo o vrućem pijesku i tirkizno plavom moru dokle god seže pogled. Otkrijte veličanstvene plaže diljem svijeta koje vas pozivaju na opuštanje.

Maldivi, Tahiti ili Tajland, svijet je prepun nevjerojatnih plaža, idealnih za opuštanje tijekom odmora ili medenog mjeseca kada ćete zaboraviti na svakodnevicu. Svi znamo da je ponekad važno pobjeći pa vam zato donosimo pregled najljepših plaža na svijetu.

Plaža Anse Source d’Argent-  Sejšeli

Zamislite: plaža od sitnog pijeska dokle god seže pogled, tirkizna voda idealna za ronjenje i visoki kameni blokovi srebrne boje. Često smatrana najljepšom plažom na svijetu, Anse Source d’Argent skriveno je blago u srcu Sejšela. Idealno mjesto za odmor u hladovini bujne otočke vegetacije. Pravi komadić raja.

Bijela plaža (Boracay – Filipini)

Proglašen najboljim otokom na svijetu 2012. godine od strane turističkog časopisa Travel + Leisure, filipinski otok poznat je po svojoj veličanstvenoj Bijeloj plaži. Vrlo cijenjena zbog svog vrlo sitnog bijelog pijeska (po kojem je i dobila ime), Bijela plaža je također uljepšana visokim kokosovim palmama koje krase šetnicu za pješake.

Diani Beach (Kenija)

Dostojna jedne od najljepših plaža na Sejšelima, plaža Diani u Keniji ističe se svojim rajskim krajolikom, između zelene prirode i finih pješčanih plaža.

Plaža Ses Iletes Formentera (Baleari)

Djevičanski i rajski otok, u srcu prekrasnog otoka Formentera, zbog čijeg finog pijeska i prozirnog mora u trenu zaboravljamo sve brige. 

Plaža Berchida Nuoro (Sardinija)

Ima reputaciju najljepše plaže u Italiji. Plaža Berchida Nuoro ima prednost što nikada nije prepuna, unatoč svojoj ljepoti. Jer sa svojom plavom i zelenom vodom, svijetlosivim pijeskom i stoljetnim smrekama koje je okružuju, Berchida Nuoro je tri godine zaredom izabrana među deset najljepših plaža u Italiji, prije nego što je osvojila nagradu 2008. godine.

 Plaža šampanjca (Vanuatu)

Visoko cijenjena od strane turista i lokalnog stanovništva, plaža Champagne poznata je po kristalno čistom moru i zlatnom pijesku (po kojem je i dobila ime) i među najljepšima je u tom području.

 Whiteheaven Beach (Australija)

Nazvana Bijeli raj, ova australska plaža svoje ime duguje gotovo savršenom bijelom pijesku i tirkiznoj vodi koja se proteže dokle god seže pogled. Mala anegdota: plaža Whitehaven poznata je i po tome što je na snimanju zadnjeg dijela ugostila ekipu filma “Pirati s Kariba”.

 Playa Hermosa (Kostarika)

Kostarika je zemlja poznata po svojoj nevjerojatnoj flori i fauni. Mjesta skrivaju posebno uzdignute plaže, od kojih je jedna od najpoznatijih Playa Hermosa ili “Prekrasna plaža”. Sa svojim tirkiznim morem i sitnim pijeskom, definitivno opravdava svoje ime.

Sancho Beach, Fernando de Noronha (Brazil)

Plaža Baya do Sancho, koju su korisnici Trip Advisora ​​proglasili trećom najljepšom plažom na svijetu, nalazi se u Brazilu. Smještena na arhipelagu Fernando de Noronha, koji je i sam dio svjetske baštine UNESCO-a, plaža je vrlo popularna među surferima i roniocima zbog svoje iznimno bogate faune i flore. Što se tiče turista, oni se mogu samo diviti tim tirkiznim ljepotama, veličanstvenim liticama i finom pijesku.

Plaža Tulum (Meksiko)

Mnogo mirnija od Cancuna i Playa del Carmen, plaža Tulum idealna je za ljude koji se žele opustiti. A što je s krajolikom neosporne ljepote? Malo koja plaža se može pohvaliti da se nalazi u podnožju jednog od najnevjerojatnijih arheoloških nalazišta na svijetu. Smještena u parku prirode Tulum, plaža je još uvijek netaknuta nikakvim građevinama, što joj daje neosporan šarm.

Plaža Maya (Tajland)

Obožavatelji Leonarda DiCaprija možda se sjećaju plaže Maya, koja je poslužila kao mjesto radnje poznatog filma “Plaža”. I jasno nam je zašto se redatelj odlučio baš za nju, čija zelenkasta voda nedvojbeno podsjeća na okolno raslinje. Rajsko okruženje.

Foto: Unsplash