Već smo vas upoznali s Renate Sladović koja stoji iza gastro Instagram profila foodformood_r kada smo vam podijelili njezin recept za kremoznu i okusom bogatiju juhu od rajčice
Sada se vraćamo s ultimativnim receptom za obožavanu slasticu brownie! Kakav brownie mora biti? Sočan, super čokoladan i da jesmo li rekli – esktra sočan? “Ovo je fantazija koju morate probati. Miris koji izlazi iz pećnice dok se ovaj kolač peće je čisti slatki raj. Vaša će kuća nevjerojatno mirisati satima nakon pečenja. Pričekajte oko 15 minuta da narežete ili do sat vremena. Nemojte biti kao ja nestrpljivi.” savjetuje Renata! Odlična vikend slastice i recept “iz rukava”.
Sastojci
225 g čokolade (ja sam stavila 52% cocoa)
170 g maslaca, otopljenog
200 g šećera
2 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
95 g brašna
30 g kakao praha
1 žličica soli
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Četvrtastu ili pravokutnu posudu za pečenje (20 cm) obložite papirom za pečenje.
- Čokoladu nasjeckajte na komadiće. Polovicu čokolade otopite, a drugu polovicu sačuvajte za kasnije.
- U posudi električnom mješalicom izmiješajte maslac i šećer, zatim dodajte jaja i vaniliju 1-2 minute, dok smjesa ne postane pjenasta i svijetle boje.
- Umutite otopljenu čokoladu (pazite da nije prevruća jer će se jaja skuhati), a zatim prosijati brašno, kakao prah i sol i sve dobro sjediniti. Dodati drugi dio čokolade izrezan na kockice. Ručno pomješajte sastojke, pazite da ne miješate previše.
- Smjesu prebacite u pripremljenu posudu za pečenje.
- Pecite 20-25 minuta, a zatim ih potpuno ohladite.
- Narežite, pa poslužite uz finu hladnu čašu mlijeka!