Naravno,  ništa ne može zamijeniti odlazak na joga satove gdje možete pod vodstvom iskusnog instruktora odmah detektirati što radite krivo i skratiti put do ispravnog prakticiranja joge. Tako da ovo gledajte samo kao uvertiru u vaše upoznavanje s ovom aktivnošću, ili bolje rečeno, načinom životom, koji danas ima više pobornika no ikad

Vjerojatno su mnogi među vama u nekom trenutku svog života bili u potrazi za dobrim joga instrukcijama online, pa makar se radilo samo o tome da ste htjeli dobro istegnuti leđa od desetosatnog sjedenja pred kompjuterom. No često svi naiđu na slične probleme: prebrzo objašnjavanje i prijelaz preko vježbi, nekvalitetno objašnjavanje što moramo raditi, glazba koja nam ne paše, glas koji nam ne odgovara… No ne brinite, pročešljali smo internet za vas i pronašli online joga predavanja i Youtube videe koji bi mogli biti baš oni koji ste tražili, neovisno kojim povodom!

Jen Hilman – bolovi u leđima

 

Za sve početnike i one koje muče klasične boljke sjedilačkog života, preporučamo pratiti vježbe Jen Hilman. Ugodnog glasa, umirujućeg vodstva kroz proces, te vježbi koje svatko može ponoviti, koje su lako upamtljive i koje zaista pomažu. 

Brett Larkin – ruke i gornji dio tijela

 

Ako se nikako ne možete riješiti opuštenih mišića na rukama, ovo su vježbe za vas, bez obzira na godine. Bit će vam jasno zašto su bicpesi i tricepsi joga instruktora najviše na cijeni.

Kassandra – noge i bokovi 

 

Listovi, bedra, bokovi… Noge su mnogim ženama boljka do razine da strepe od ljeta kako ih ne bi morale otkriti. Pa ukratko rečeno, uz dvadesetominutnu vježbu koju možete pronaći ovdje, ljeto će vam postati najdraže godišnje doba. 

Five Parks Yoga – protiv stresa i anksioznosti 

 

Mnogi se trenutno bore sa stresom i anksioznosti, zato nije naodmet baciti oko na ove vježbe i usvojiti neke od njih i ukomponirati u svakodnevicu. 

GymRa – gluteus

 

Uvijek se vraćamo na te gluteuse! Jednostavno imamo osjećaj da nam sve dobro stoji, kada stražnica dobro stoji! Ako želite bolje popuniti one traperice, podići stražnjicu ili samo učvrstiti gluteuse, ovo je tutorijal za vas. 

Brea Johnson – bolovi u stopalima

 

Koliko puta ste napravili nešto za svoja stopala, osim pedikure? Baš kao i svaki drugi dio tijela, a usudit ćemo se reći i više od mnogo njih, stopala zaslužuju našu pažnju. Ona su naš oslonac, drže nam bazu, pa je vrijeme da im se i zahvalimo kojom vježbom. 

SarahBethYoga – power yoga, rad na trbušnjacima u 10 minuta

 

Zaboravite na trbušnjake zbog izgleda. Snažan trbušni zid važan je dio našeg svakodnevnog kvalitetnog držanja i manje bolova u leđima. Izgled je samo dodatni plus. 

Adrienne – snaga i trošenje kalorija

 

Mislite da se uz jogu ne mogu trošiti kalorije? Dosta velika zabluda! Uz Adrienne ćete vidjeti kako je moguće u isto vrijeme raditi na snazi i gledati manji broj na vagi uz pomoć joge!

Plus!

Ako želite korak dalje, a iz nekog razloga ne možete ići u studio na vježbanje joge, online su dostupni mnogi joga tečajevi koji su second-best alternativa odlascima u studio

Glo

MyYogaWorks

Yoga International

YogiApproved

Gaia

 

Fotografija: Unsplash