Počela je sezona filmskih nagrada – jučer su održane Golden Globe nagrade. Iako ih je dosada dodjeljivala holivudski udruga stranih novinara, prošle su je godine preuzele kompanije Dick Clark Productions i Eldridge Industries, pa je ovo prva godina da se dodjela odvija pod njihovom kontrolom.

Ove su godine očekivano najviše nominacija imali filmovi “Barbie” i “Oppenheimer” te serija Succession, a sama dodjela se održala u hotelu The Beverly Hilton. O pobjednicima večeri pročitajte ovdje, ali tko je pobijedio na crvenom tepihu?

Crveni tepih Golden Globesa obično je modno zanimljiviji od onoga na Oscarima, zvijezde se više usude eksperimentirati, pa možemo vidjeti i nešto drugo osim klasičnih bež, crnih ili metalik haljina. Ove je godine bio prepun boja, od ružičaste “Barbiecore” Margot Robbie, nježno lila Brie Larson do jarko zelene odlične Taylor Swift. Osim  klasičnim red carpet brendovima poput Armanija ili Valentina, zvijezde su dale šansu i modno zanimljivijim modnim kućama poput Schiaparellija ili Loewea, a vidjeli smo i par sjajnih vintage toaleta. Bilo je tu naravno i klasične elegancije u crnoj i bijeloj, Rosamund Pike, Elle Fanning i Angela Bassett dominirale su u toj modnoj kategoriji. Sve u svemu, ovogodišnji red carpet nas je oduševio, nadamo se da ni Oscari ipak neće zaostajati, jedva čekamo vidjeti!

U nastavku pogledajte naš izbor top 10 najbolje odjevenih zvijezda jučerašnje dodjele!

Taylor Swift u Gucci
Florence Pugh u Valentinu
Greta Lee u Loewe
Dua Lipa u Schiaparelli
Margot Robbie
Brie Larson u Pradi
Elle Fanning u vintage Balmainu
Angela Bassett u Dolce & Gabbana
Rosamund Pike u Christian Dior Fall/Winter 2019 Couture
Julia Garner u Christian Dior Couture

foto: Profimedia